Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania. Românul care a înjunghiat mortal un conațional va plăti 60.000 de euro familiei victimei: „Regret. Nu am vrut să fac rău nimănui”
WhatsApp
Mihai Constantin V., românul de 26 de ani acuzat de uciderea compatriotului său Ionuț R. pe atunci în vârstă de 25 de ani, la Villarrubia de los Ojos, a acceptat să plătească despăgubiri de 60.000 de euro văduvei și fiului minor al defunctului. Crima s-a petrecut în orașul Villarrubia de los Ojos pe 27 iulie 2019.
Spania. Românul care și-a înjunghiat mortal un conațional va plăti 60.000 de euro familiei victimei Regret. Nu am vrut să fac rău nimănui

Acordul cu procuratura permite introducerea atenuării pedepsei pentru infracțiunea de omor, pentru care acuzarea cere 14 ani de închisoare. Apărarea susține că Mihai a săvârșit o omucidere nesăbuită. Suma pe care o va achita criminalul este considerabil mai mică decât cea susținută de acuzare (aproximativ 200.000 de euro), așa că a fost necesară o înțelegere între familii.

„Pierderea unei vieți nu se repara cu bani, dar, având în vedere că ne confruntăm cu o familie modestă de muncitori, am convenit la suma de 60.000 de euro și să oferim facilități de plată”, spune avocatul José Carlos Madrid, care o reprezintă pe soția lui Ionuț.

 

 

„Regret foarte mult, în niciun moment nu am vrut să fac rău nimănui”

 

Momentan părinții inculpatului, care se află în arest preventiv de doi ani și jumătate (la doua zile de la săvârșirea infracțiunii, din 27 iulie 2019), au contribuit cu o „suma substanțială” pentru a permite acordul bănesc, însă nu există acord în materie penală. Procuratura continuă să constate o infracțiune de omor în cele întâmplate, pentru care pretinde paisprezece ani de închisoare, inclusiv atenuarea reparației prejudiciului  „Regret foarte mult, în niciun moment nu am vrut să fac rău nimănui”, a spus inculpatul în fața magistraților, relatează lanzadigital.com. 

 

Vedeti si: Spania. Român, acuzat că a înjunghiat mortal un conațional, neagă crima: „A căzut singur peste cuțit". Un copil de trei ani a rămas orfan

 

„A fost o înjunghiere cu violență extremă. Nu poate fi numită accidentală”, a argumentat procurorul în declarația sa finală în fața juriului. El a mai subliniat că Mihai nu s-a întâlnit întâmplător cu „doi uriași, după cum spune el”, ci s-a întâlnit cu ei intenționat și era înarmat cu un cuțit. „Cuțitul pe care l-a folosit pentru a-l înjunghiat pe Ionuț seamănă mai mult cu un pumnal decât cel folosit într-o bucătărie obișnuită și nu-l poți folosi pentru a ridica o clemă de la un bec de mașină sau un far, așa cum ne-a spus el”, mai spus procurorul.

 

Cititi si: Crimă feroce între români, în Spania: Constantin i-a secționat inima amicului său: „Te omor!“. Un copil de trei ani a rămas orfan

 

Procurorul exclude orice atenuare a pedepsei

 

Gema Romero del Hombrebueno, procurorul în cauză, susține că Mihai Constantin V. este autorul unei infracțiuni de omor, în care nu sunt cauze atenuante, cu excepția celor invocate la început: legitimă apărare și teamă. „Cel care a stabilit întâlnirea este acuzatul și a mers înarmat la el”, a argumentat el.

 

Luptă în Rotonda Early Bird din Villarrubia

 

Mihai V., un român de 26 de ani care locuiește în Villarrubia de los Ojos, este acuzat de presupusa ucidere a compatriotului său Ionut R. într-o altercație, care a avut loc în apropiere de Rotunda del Madrugador din acel oraș. Mihai a avut de fapt probleme anterioare cu un prieten al victimei, Florin N., cu care s-a întâlnit pe 27 iulie la ora 20.30, pentru a sta de vorbă. 

Cei doi au mers la întâlnire, însoțiți fiecare de câte un prieten, iar Mihai V. a ajuns să-l omoare pe tovarășul rivalului său, pe care l-a înjunghiat în inimă.

Cei patru implicați în lupta, care s-a încheiat cu tragedie, aparțin comunității românești din Villarrubia de los Ojos, sunt aproximativ de aceeași vârstă, și se cunoșteau încă din România. Florin N., prietenul defunctului, a lucrat cu tatăl lui Mihai, învinuitul, care de zile întregi îl învinovăţea pentru tratamentul derogatoriu față de tatăl său.

   

Arma crimei, un cuțit

 

Românul acuzat de crimă a negat că ar fi vrut să-l omoare. El a spus că, în mijlocul luptei, a luat cuțitul pe care îl avea în mașină și pe care l-a folosit să schimbe un bec, și l-a îndreptat spre victimă. La un moment, bărbatul ar fi căzut peste cuțit. „M-a lovit la gât, m-au lovit cu piciorul și au încercat să mă scoată din mașină”, a povestit inculpatului în fața juriului popular. 

Avocatul românului acuzat de crimă susține că gestul a fost în legitimă apărare. În schimb, magistrații Parchetului susțin că a fost o crimă intenționată. Românul ucis avea 25 de ani, era căsătorit și avea un fiu de 3 ani.

Procesul va continua și marți, când vor fi audiați mai mulți martori, printre care și văduva românului mort, mama inculpatului și  un vecin care l-ar fi văzut pe inculpat schimbând becul din mașină. Acum, procuratura și acuzarea solicită pentru criminal între 14 și 15 ani de închisoare. În plus față de pedeapsa cu închisoarea, se mai solicită despăgubiri pentru văduvă și fiul ei de la 112.500 de euro la 238.000 de euro. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel