Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania. Român, reținut după ce a încercat să jefuiască locuința DJ-ului David Guetta și a dat alte două lovituri de proporții
WhatsApp
Presupusul autor al jafului din două case din Ibiza și al tentativei de asalt asupra locuinței DJ-ului David Guetta, a fost arestat de Garda Civilă. Este vorba despre un cetățean român. Ancheta este încă deschisă pentru a încerca să aresteze o a doua persoană implicată în aceste evenimente.

Garda Civilă a arestat un bărbat de naționalitate română, ca presupus autor al unei infracțiuni de cel puțin două jafuri cu forța pe care le-ar fi comis în vara anului 2019 în proprietăți din Santa Eulària și Playa d'en Bossa și o tentativă de jaf într-o locuință din Sant Jordi a DJ-ului David Guetta.

Autorul principal al jafului, un angajat de încredere al familiei, a fost cel care a conceput și planificat jaful, contactând doi infractori pentru comiterea acestuia (a fost arestat pentru acest lucru la 2 luni după comiterea faptei).

În mijlocul unei urbanizări de lux, care dispune de măsuri de securitate exclusive, supraveghere fizică permanentă de mai mulți paznici și o incintă perimetrală, cele peste 20 de camere de supraveghere au fost depășite, reușind să aibă acces în apartamentul al cărui proprietar este un cunoscut antrenor de fotbal din capitala Spaniei și care la momentul respectiv era ocupat de fosta soție a muzicianului, punând mâna pe efecte în valoare de 800.000 de euro.

Spania. Român, reținut după ce a încercat să jefuiască locuința DJ-ului David Guetta și a dat alte două lovituri de proporții

 

Anchetatorii de la Secția de Investigații a Poliției Judiciare din Palma și Ibiza, după numeroase investigații, au reușit să-l aresteze pe presupusul autor, care a fost identificat în totalitate, la întoarcerea acestuia pe insula Ibiza, pe care o părăsise după comiterea infracțiunilor, anchetatorii localizându-l între continent și România.

El este acuzat, de asemenea, că a fost implicat în tentativa de asalt asupra locuinței de pe insulă a aceluiași DJ, deși în acea tentativă atacatorii au fost respinși de membri ai securității sale personale.

În aceleași săptămâni, aceștia ar fi comis și un jaf la birourile firmei care exploatează drepturile de imagine ale muzicianului din Ibiza, de unde au furat peste 50.000 de euro dintr-un seif și numeroase documente confidențiale.

În fuga lor, au furat o dubă care a fost găsită incendiată câteva momente mai târziu în Vila, fiind sufocată de personalul de securitate și de pompieri.

Când au fost aduși în fața autorității judiciare, aceasta a dispus arestarea deținutului. Este un individ corpolent, cu un cazier judiciar lung. Complicele a fost, de asemenea, identificat, iar eforturile de arestare a acestuia se află într-un stadiu avansat.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel