Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania. Român mort, după ce a căzut într-un lac, de la o înălțime de 80 de metri
WhatsApp
Un român de 35 de ani a murit într-un lac din apropierea rezervației naturale Charco Azul din Chulilla (Valencia), Spania, după ce a căzut de la o înălțime de peste 80 de metri.
Tragedie la râul Târnava Mică: Un tânăr în vârstă de 19 ani, venit din Germania, s-a înecat sub privirile neputincioase ale prietenilor

Corpul neînsuflețit al bărbatul în vârstă de 35 de ani găsit mort, luni, într-o zonă greu accesibilă din apropierea rezervației naturale Charco Azul din Chulilla a fost recuperat de agenți ai Grupului special de activități subacvatice (GEAS) al Gărzii Civile, care era semi-submers în acest baraj din municipalitatea Chulilla.

Persoana decedată luni la Chulilla este un bărbat de 35 de ani, de origine română și care, în urma investigațiilor, s-a constatat că care a căzut accidental în Charca Azul de pe o potecă situată la 80 de metri deasupra nivelului mării, potrivit Guardia Civil. Când omenii legii au reușit să recupereze cadavrul, după două ore de muncă, bărbatul, un cetățean român, era pe jumătate scufundat în vechiul baraj arab.

Alerta a fost primită luni la ora 14:30, când 112 a informat Forțele Armate despre descoperirea unui cadavru în zona cunoscută sub numele de "La Charca Azul", un vechi baraj arab, foarte turistic și greu accesibil. În jurul orei 15:00, la fața locului a sosit o patrulă a Gărzii Civile din Casinos, a Protecției Civile din Chulilla, a pompierilor din Chelva și Paterna, precum și un elicopter cu personal medical și membri ai Grupului Special de Salvare la Înălțime (GERA) al Consorțiului de Pompieri din Valencia. După aproape două ore de muncă, au reușit să ajungă în zona în care se afla cadavrul și au verificat că bărbatul murise.

Român mort, după ce a căzut într-un lac, de la o înălțime de 80 de metri

 

La ora 18:00, echipa de poliție judiciară a Gărzii Civile și comisia judiciară au sosit în zonă și au certificat oficial decesul persoanei. Ulterior, agenții GEAS au reușit să recupereze cadavrul și să-l transfere în orașul Chulilla. Odată ajunsă în oraș, suita judiciară s-a ocupat de transportarea cadavrului la Institutul de Medicină Legală din Valencia, unde a fost efectuată autopsia.

Acesta este al patrulea deces cu caracteristici similare în zone de scăldat, râuri sau șanțuri din provincia Valencia în puțin mai mult de jumătate de lună.

Joia trecută, un bărbat de 59 de ani s-a înecat, iar fiica sa, în vârstă de 15 ani, a fost salvată în viață, în râul Túria, în zona La Presa din Manises. Tot vineri seară, un băiat de 16 ani s-a înecat, de asemenea, în canalul de irigații Real del Júcar din Guadassuar.

Pe 26 iulie, un alt tânăr în vârstă de 30 de ani, refugiat din Burkina Faso care locuia cu o familie gazdă în Silla, și-a pierdut viața după ce a sărit de pe o stâncă în apă în Cueva del Turche de Buñol, după cum a raportat Levante-EMV. Familia spaniolă a lui Yacouba Yoda, în colaborare cu Comisia de ajutorare a refugiaților (CEAR) și ONG-ul CIM Burkina Faso, încearcă să strângă fonduri prin intermediul rețelelor de socializare pentru a plăti repatrierea corpului neînsuflețit, astfel încât mama, soția și fiul său de trei ani, care locuiesc în țara de origine, să își poată lua rămas bun de la el.

Vezi și: Orașul - fantomă din Spania, abandonat de locuitori din cauza unei „greșeli”

---------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link:

-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel