Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania. O rețea în care era implicată o româncă droga turiștii și apoi îi jefuia.Totul începea cu o băutură gratuită
WhatsApp
Patru persoane au fost arestate pentru că au drogat un turist finlandez în portul spaniol Alicante pentru a-l jefui de peste 10.000 de euro. Operațiunea ar fi fost pusă la cale de patronul unui club, ajutat de o angajată româncă.  

Patru persoane, între care o româncă, arestate pentru că au drogat un turist finlandez în portul Alicante pentru a-l jefui de peste 10.000 de euro. Aceștia ar fi drogat victima, pentru a-i fura cardurile și pentru a efectua plăți și transferuri frauduloase. Finlandezul a fost invitat la o băutură gratuită într-un pub care s-a dovedit a fi un bordel.

Agenți ai Poliției Naționale au reținut patru persoane care au înșelat un turist finlandez de 25 de ani, după ce l-au dus la un club de noapte, unde i-au furat cardurile bancare pentru a le folosi în mod fraudulos la efectuarea de transferuri și comisioane în valoare de 10.665 de euro, folosindu-se chiar de POS-ul a doi taximetriști care au fost și ei arestați.

Turiștii, ademeniți cu un cocktail gratis, apoi drogați și jefuiți

 

Victima, care se deplasa ocazional în provincie, ieșise cu câțiva prieteni în zona de agrement din portul Alicante, unde au fost contactați de un bărbat care s-a prezentat drept  ofițer de relații publice al unui pub, apoi le-a spus că le va oferi o băutură gratis dacă merg, iar tinerii au acceptat invitația de a merge la pub pentru a bea ceva, deși locația s-a dovedit a fi un bordel.

Odată ajunși acolo, au acceptat băutura gratuită. După o jumătate de oră, tânărul finlandez, victimă a înșelăciunii, a început să se simtă rău și a fost luat de lângă prietenii săi de o femeie, de naționalitate română, care s-a dovedit a fi o angajată a clubului.  Aceasta i-a dat o pastilă spunându-i că se va face bine.

După ce a ingerat tableta pe care i-a dat-o angajata, victima a declarat că și-a pierdut cunoștința până în după-amiaza zilei următoare, când a fost găsit din nou de prietenii săi în apropierea localului, amețit și inconștient.

Turist finlandez, jefuit de o româncă de peste 10.000 de euro, într-o singură noapte

 

După ce și-a recăpătat cunoștința, și-a dat seama că i-au fost furate două carduri de credit și, după ce și-a verificat soldurile, a putut constata că, în cursul nopții, din contul său bancar fuseseră efectuate mai multe transferuri bancare în valoare totală de 6.000 de euro și că pe carduri figurau și comisioane, printre care mai multe comisioane exorbitante pentru servicii de taxi în valoare totală de 4.665 de euro.

În ceea ce privește faptele, victima spune că are o amintire neclară, iar niște voci îi spuneau să încerce să-și amintească numărul PIN al cardurilor sale. În plus, când și-a folosit telefonul mobil, a văzut că cineva schimbase limba sistemului din finlandeză în engleză. Tânărul finlandez a mers la un centru medical pentru a i se face un test de sânge, bănuind că ar fi fost drogat în mod deliberat, iar analiza biochimică a arătat că a fost testat pozitiv la mai multe substanțe narcotice, cum ar fi; amfetamine, cocaină, marijuana, metamfetamină, MDMA și chiar metadonă, ceea ce indică în mod clar că, de la început, a fost un plan pus la cale pentru a-l determina, sub supunerea chimică pe care o produce un astfel de cocktail psihotropic, să furnizeze datele sale bancare fără consimțământul său. 

Victima, după ce și-a recăpătat toate facultățile mintale, a decis să meargă la secția națională de poliție pentru a depune plângerea corespunzătoare. Ca urmare, Brigada de Criminalitate Economică și Fiscală a Brigăzii Provinciale Alicante a Poliției Naționale a preluat ancheta, reușind în primul rând să afle identitatea celor doi șoferi de taxi al căror card POS a fost folosit de victimă. Aceștia au fost arestați ca presupuși autori ai unei infracțiuni de înșelăciune.

O întreagă rețea infracțională era în spatele româncei

 

Odată arestați, ambii taximetriști, aflați deja în arestul poliției, au recunoscut că și-au pus respectivele POS-uri la dispoziția administratorului pub-ului pentru a trece cardul unui client, pretinzând că al lor nu funcționa, primind în schimb un comision de aproximativ 10% din taxele efectuate.

În urma investigațiilor suplimentare, agenții au reușit să stabilească presupusa implicare în fapte a administratorului unității și a unei angajate, care au fost de asemenea arestate, ca presupuși autori ai unei infracțiuni de înșelăciune.

Persoanele reținute, trei bărbați spanioli și o femeie româncă, cu vârste cuprinse între 30 și 52 de ani, doi dintre ei cu condamnări anterioare, au fost eliberate după ce au dat declarații la sediul poliției, în așteptarea înfățișării lor în fața instanței.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel