Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania. Numărul decesele provocate de Covid-19 a scăzut cu 90% de la începutul campaniei de vaccinare
WhatsApp
Spania începe să câștige teren în lupta cu pandemia, atât în ceea ce privește infecțiile cu coronavirus, cât și în ceea ce privește decesele. De la sfârșitul lunii ianuarie, atunci când a început campania de vaccinare, decesele săptămânale cauzate de Covid-19 au scăzut cu 90%.

Potrivit ultimului raport publicat de Ministerul Sănătății de la Madrid, numarul infecțiilor rămâne la niveluri foarte ridicate, ajungând miercuri la 173 de cazuri la 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile. Dar progresele înregistrate de campania de vaccinare și restricțiile care au fost puse în aplicare pentru a încetini răspândirea virusului au atenuat efectele Covid-19 asupra celui mai grav parametru al pandemiei: numărul de decese.

De când a început programul de vaccinare a început să intre în vigoare la începutul anului, numărul victimelor Covid-19 a scăzut dramatic. Efectul vaccinurilor, care protejează oamenii de boli grave și de moarte, precum și scăderea transmiterii datorită restricțiilor sociale, au accelerat această scădere. De la sfârșitul lunii ianuarie, decesele săptămânale cauzate de Covid-19 au scăzut cu 90%.

Spania se confrunta cu al treilea val al virusului atunci când au fost administrate primele vaccinuri, la 27 decembrie 2020. Vaccinurile folosite la început au necesitat două doze, iar prima injecție a început să își facă efectul abia după 15 zile de la administrare. Până la sfârșitul lunii ianuarie, chiar în momentul în care cel de-al treilea val a atins un vârf de 900 de cazuri la 100.000 de locuitori, la 27 ianuarie, primele injecții au început să aibă efect, iar decesele, în special în căminele de bătrâni, au început să scadă.

Infecțiile și cazurile au început să scadă vertiginos

 

Potrivit datelor Institutului Imserso pentru persoane vârstnice și servicii sociale, în ultima săptămână din ianuarie, 778 de persoane vârstnice au murit în căminele de bătrâni din cauza Covid-19. Dar în ultimele luni, și cu astfel de locuri complet protejate, numărul victimelor a scăzut vertiginos: doar șase decese între 26 aprilie și 2 mai, ultima săptămână pentru care există date consolidate.

"Cazurile pe care le-a generat al treilea val au fost observate în ianuarie și februarie și nu au putut fi oprite, deoarece infecțiile avuseseră deja loc", explică Daniel López-Acuña, fost director de urgențe la Organizația Mondială a Sănătății (OMS), potrivit El Pais. "Abia când am început să vaccinăm și a trecut timpul necesar pentru a genera imunitate, infecțiile și cazurile au început să scadă vertiginos".

De la începutul crizei coronavirusului, Ministerul Sănătății a înregistrat oficial peste 79.000 de decese cauzate de coronavirus. Dar cifra reală este probabil să fie mult mai mare, având în vedere că testele au fost limitate la începutul pandemiei și multe mii de persoane au murit înainte de a putea fi diagnosticate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel