Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania. Doi români au bătut cu cruzime un bărbat, apoi i-au dat foc. Agresorii au fost arestați
WhatsApp
Garda Civilă a arestat, la Albacete, doi bărbați, de 33 și, respectiv, 35 de ani, ambii de origine română, pentru că ar fi ars de viu un alt bărbat de 40 de ani, în urma unei altercații.
Spania. Șase luni de închisoare pentru un agent care s-a plâns de "mirosul urât" al unui superior

Victima are arsuri pe 40% din suprafața corpului, după ce a fost stropită cu un lichid inflamabil. Cei doi români reținuți sunt locuitori ai orașelor Carcelén și Alatoz.

După ce s-au certat cu victima, cei doi agresori români nu s-au oprit. L-au bătut aspru pe bărbat și l-au stropit cu un lichid inflamabil, după care i-au dat  foc, provocându-i arsuri pe 40 % din corp, scrie  diariosur.es.

Mai târziu l-au dus acasă, unde l-au abandonat.  Victima, care era inconștientă, și-a revenit și a sunat la numărul de telefon de urgență 112. O patrulă a Gărzii Civile și cadre sanitare s-au deplasat la domiciliu bărbatului. 

Având în vedere gravitatea stării sale, acesta a fost transferat cu o ambulanță cu suport vital la Spitalul Universitar și Politehnic din La Fe, din Valencia, unde a rămas internat.

Ancheta Gărzii Civile au dus la arestarea celor doi români, în calitate de presupuși autori ai infracțiunii de tentativă de omor. Prin ordinul Judecătoriei numărul 1 din Almansa (Albacete), cei roi români au fost arestați.  Potrivit Gărzii Civile, la perchezițiile efectuate în locuințele acestora, au fost găsite probe care îi leagă direct de aceste evenimente.

Un alt român a agresat cu brutalitate un bărbat într-un restaurant din orașul Redondela. 

Spania. Procesul românului care a ucis un bărbat, pe care-l bănuia că ar fi amantul iubitei sale, a fost amânat 

Parchetul cere 12 ani de închisoare pentru un român care a agresat cu brutalitate un bărbat într-un restaurant. Incidentul a avut loc într-un restaurant din orașul Redondela. Inculpatul a atacat un bărbat pe care l-a acuzat că este amantul iubitei sale. 

Procesul care fusese programat pentru ziua de 8 martie, la secția a cincea a Tribunalului Provincial din Pontevedra, cu sediul la Vigo, împotriva unui român, acuzat că a agresat un bărbat, a fost suspendat, au confirmat surse judiciare pentru Europa Press.

Audierea, pentru presupusa infracțiune de vătămare corporală gravă, a fost amânată deoarece instanța Redondela nu a reușit să citeze învinuitul, cetățean de origine română, pentru care Parchetul cere 12 ani de închisoare.

 

Procesul românului care a ucis un bărbat, pe care-l bănuia că ar fi amantul iubitei sale, a fost amânat 

 

Evenimentele s-au petrecut pe 26 iulie 2016, când inculpatul a intrat într-un restaurant din Redondela și a început să certe un bărbat, întrebând dacă el este cel care „se culca” cu iubita lui, scrie cadenaser.com.

La un moment dat, l-a lovit puternic în ceafă. Victima a căzută secerată și s-a lovit de pavaj. În urma atacului și a căderii, acesta a suferit o rană gravă la cap, ceea e a dus la declanșarea unei epilepsii post-traumatice și mai multe leziuni grave. Persoana vătămată a murit în 2018. Părinții săi, în calitate de moștenitori, îl acuză pe agresorul român și cer daune.

Pentru aceste fapte, Parchetul solicită condamnarea inculpatului român la 12 ani închisoare (pentru o infracțiune de vătămare corporală gravă) și aplicarea circumstanței agravante de recidivă. De asemenea, cere ca părinții victimei să fie despăgubiți cu 163.000 de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel