Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania. Copil român de 14 ani, obligat de doi conaționali să cerșească: Suma incredibilă strânsă în câteva ore
WhatsApp
Poliția Națională spaniolă a arestat, în Murcia, doi bărbați de 36 și 39 de ani, de naționalitate română, care au fost prinși în centrul orașului forțând un băiat de 14 ani, de aceeași naționalitate, să cerșească. Prinți în flagrant de polițiști chiar când numărau banii, cei doi  români au încercat să se scuze.

Polițiștii au văzut un copil în centrul orașului Murcia, care cerșea lângă figurina de lut a unui câine. În timp ce se apropia pentru a vorbi cu el, au văzut cum doi bărbați au venit și au luat de lângă el o valiză plină de monede. Aparent, a fost pomana obținută de copil.

În timp ce un agent al patrulei a rămas cu minorul pentru a-l ajuta, ceilalți doi polițiști i-au urmărit pe ceo di bărbați până într-o piață din oraș, unde au fost reținuți în timp ce numărau monedele. Cei doi români au negat inițial orice tip de relație cu copilul, în ciuda faptului că agenții au fost martori direcți ai conversației.

Copilul, dus într-un centru de protecție a minorilor

 

Au încercat și o a doua versiune, spunând că băiatul era doar un prieten și nu s-au oprit din a da explicații neverosimile, în opinia polițiștilor. Când agenții i-au percheziționat, au găsit peste 2.000 de euro în numerar.

În ceea ce privește minorul, agenții au contactat Parchetul pentru protecția copilului și a fost aranjat transferul lui într-un centru de protecție a minorilor din Regiunea Murcia.

Cei doi români au fost prezentați instanței de instrucție de serviciu pentru infracțiunea de înlesnire a cerșetoriei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel