Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania. Autoritățile anunță că vor testa clinic primul vaccin propriu anti-Covid. Se caută voluntari
WhatsApp
Testele clinice pentru primul vaccin spaniol împotriva Covid-19, produs de o companie catalană, au fost aprobate de Ministerul Sănătății din Spania. În prima fază, vor fi recrutați voluntari cu vârste intre 18 și 39 de ani pentru a se verifica dacă vaccinul este sigur pentru organism.
vaccin_anti_covid

Noul vaccin este bazat pe combinarea a două proteine cu structură similară, una corespunzătoare variantei alfa și cealaltă variantei beta a coronavirusului care, împreună, pot crea un răspuns puternic imunologic împotriva proteinei Spike a Sars-Cov-2, susțin specialiștii. Guvernul a alocat aproape 20 de milioane de euro pentru a ajuta la dezvoltarea acestui vaccin.

“Agenția Spaniolă a Medicamentelor și Produselor Sanitare a aprobat începerea studiilor clinice pe oameni a vaccinului spaniol împotriva Covid. Este vorba de vaccinul creat de compania farmaceutica Hipra, o companie spaniolă care a beneficiat de ajutorul Guvernului pentru a duce la îndeplinire proiectul”, a spus Pedro Sanchez, premierul Spaniei. 

Compania speră ca studiile clinice să se finalizeze cu succes pentru a putea începe procesul de fabricație în luna octombrie, iar până la sfârșitul anului să poată fi pus deja pe piață, relatează Știrile TRV.ro.

Găsirea voluntarilor pentru a testa vaccinul va fi însă o misiune dificilă și asta pentru că participanții la studiul clinic nu trebuie să fi fost deloc vaccinați împotriva Covid -19 și nici să fi avut boala. Iar Spania tocmai a atins pragul de 70 la sută din populație vaccinată cu cel puțin o doză, iar 60 la sută a fost imunizată complet.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel