Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania a început vaccinarea anti-COVID a copiilor. Numărul infectărilor a explodat
WhatsApp
În contextul în care Spania se luptă cu valul șase al pandemiei, campania de vaccinare anti-COVID-19 a aproximativ 3,3 milioane de copii cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani a început miercuri în țară.   

Campania de vaccinare a copiilor începe în contextul în care numărul contagierilor este în creştere, iar ţara se află în risc înalt de îmbolnăvire, relatează EFE, preluată de Agerpres. Potrivit măsurilor anunțate, campania de vaccinare a minorilor este prevăzută în centrele de sănătate, şcoli şi centre abilitate, aşa-numitele "vaccinodromuri", cu o primă tranşă de vaccinuri pediatrice de 1,3 milioane de doze de la Pfizer deja preparate în fiole, potrivit Ministerului spaniol al Sănătăţii.

În cazul celor mici, cantitatea de vaccin este redusă la 10 micrograme, o treime din cea administrată adulţilor, cu un interval de opt săptămâni între doze, în loc de 21 de zile, pentru a obţine un răspuns imunitar cât mai bun.

Unele regiuni au decis vaccinarea în şcoli, astfel încât autorităţile sanitare trebuie să ceară acordul familiilor, în timp ce altele au preferat locuri extraşcolare, pentru a asigura însoţirea de către un părinte şi acordul acestuia, scrie Agerpres.

 

Numărul infectărilor a explodat

 

De asemenea, țara se luptă deja cu valul 6 al pandemiei de coronavirus. De departe, situaţia cea mai îngrijorătoare se înregistrează în regiunea Navarra, din nordul țării, unde media naţională este triplată, însă şi alte regiuni se află în zona de risc înalt, cu peste 500 de cazuri, și aici vorbim despre Ţara Bascilor (nord), Aragon (nord-est), alături de Castilla şi León (centru nord) şi de insulele Baleare (Marea Mediteraneeană), relatează G4Media.ro.

Și mai îngrijorător este faptul că se observă o creștere a gradului de infectare în rândul copiilor. Navarra şi Ţara Bascilor se situează, astfel, în fruntea incidenţei în ce priveşte minorii de sub 11 ani, cu 2.395 şi respectiv 2.011 de cazuri la 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile.

Presiunea noului val începe să se simtă și în spitale, mai ales în secțiile de Terapie intensivă. În prezent, în aceste secții, gradul de ocupare pentru pacienţii cu COVID-19 se menţine ridicat, ajungând la 12,5 % din paturile disponibile în întreaga ţară. Mai multe oraşe depăşesc 20 % din ocuparea paturilor la ATI precum Catalonia, La Rioja şi Ţara Bascilor, în timp ce la Navarra a ajuns la 18,6 %.

În Spania, 79,6 % din populaţie este vaccinată anti-Covid-19 cu schema completă. Țara din Europa de Sud depăşeşte ca incidenţă Italia (361 de cazuri la 100.000 de locuitori), dar se situează sub nivelul altor ţări europene, precum Germania (892), Franţa (953) şi Marea Britanie (1.010).

În prezent, țara se află pe locul 11 la nivel mondial, în topul celor mai afectate state de pandemia de coronavirus. De la debutul pandemiei și până în prezent, țara a înregistrat 5,339,992 și 88,484 de decese, potrivit site-ului worldometers.info.

[citeste si]


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel