Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania. 100 de euro pentru fiecare copil cu vârsta sub 3 ani și cinci zile pe an pentru îngrijirea partenerilor, prin Legea Familiilor
WhatsApp
Legea Familiei va acorda 100 de euro pentru fiecare copil cu vârsta sub 3 ani și cinci zile libere pe an pentru îngrijirea concubinilor sau rudelor de până la gradul al doilea. De asemenea, se ia în considerare un alt concediu de opt săptămâni, până la vârsta de opt ani, și egalizarea drepturilor familiilor monoparentale cu doi copii cu cele ale familiilor numeroase.

Legea Familiei va trece săptămâna viitoare prin Consiliul de Miniștri, potrivit unor surse din Ministerul Drepturilor Sociale, care pregătește legea de luni de zile. 

Ministrul pentru Drepturi Sociale și Agenda 2030, Ione Belarra, va duce la următorul Consiliu de Miniștri Legea Familiei, care va include un concediu de îngrijire de cinci zile pe an, un alt concediu de opt săptămâni până la vârsta de opt ani și drepturi egale pentru familiile monoparentale cu doi copii cu cele ale familiilor numeroase, relatează Servimedia.

Spania. 100 de euro pentru fiecare copil cu vârsta sub 3 ani

 

Printre principalele măsuri ale Legii Familiilor se mai numără extinderea alocației de 100 de euro pe lună pentru mamele cu copii cu vârste cuprinse între 0 și 3 ani, de care beneficiază în prezent doar femeile care muncesc și pe care mai multe familii o vor putea solicita în baza legii; un concediu plătit de cinci zile pe an, pe care lucrătorii îl vor putea lua pentru a îngriji membri ai familiei sau rude până la gradul doi de consangvinitate (cum ar fi bunicii sau nepoții) și egalizarea drepturilor pentru familiile monoparentale cu doi copii cu cele cu familii numeroase. În prezent, legislația spaniolă prevede doar două zile de concediu plătit pentru lucrători din motive precum decesul sau boala gravă a rudelor până la gradul doi de rudenie. 

Belarra va propune guvernului un alt concediu parental de opt săptămâni, "care poate fi luat continuu sau discontinuu, până când copilul împlinește vârsta de opt ani". Acest concediu nu va fi plătit, potrivit El Pais.

Spania. Cinci zile pe an pentru îngrijirea partenerilor, prin Legea Familiilor

 

Aprobarea acestui regulament, care a fost inclus ca una dintre etapele de referință angajate cu Uniunea Europeană în cadrul Planului de redresare, transformare și reziliență, a acumulat mai multe întârzieri, ultima dintre acestea fiind atunci când cei doi parteneri de guvernare au promis că va ajunge în Consiliul de Miniștri în luna octombrie.

Potrivit unor surse din cadrul Ministerului Drepturilor Sociale, aceste măsuri sunt precizate, în cazul familiilor monoparentale, numeroase și reconstituite, în sensul că vor fi considerate familii numeroase "familiile monoparentale cu doi copii, familiile cu doi copii în cazul în care un ascendent sau descendent are un handicap și familiile cu doi copii conduse de o victimă a violenței de gen sau de un soț care a obținut exclusivitatea tutelei și a custodiei fără drept de pensie alimentară".

În prezent, sunt considerate numeroase gospodăriile cu cel puțin trei copii; gospodăriile cu o văduvă sau un văduv cu doi copii; gospodăriile cu doi copii, dintre care unul are un handicap, sau dacă ambii părinți au un handicap. Sau, în cazul în care unul dintre părinți are un handicap, dacă acesta depășește 65%.

 

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link:

-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel