Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spaghete cacio e pepe. Un deliciu din doar trei ingrediente
WhatsApp
Spaghetele cacio e pepe sunt un preparat simplu, făcut din doar 3 ingrediente. Pe cât de simplu se face, pe atât de delicios este.
Spaghete cacio e pepe. Un deliciu din doar trei ingrediente

Acest fel de mâncare este o piesă de bază a bucătăriei din zona Roma (alături de carbonara) și, nu numai că întruchipează un prim fel de mâncare iconic și legendar, dar este acum răspândit în toate colțurile lumii. Le poți face atunci când ai nevoie de o cină improvizată cu trei ingrediente simple: spaghete, brânză pecorino și piper proaspăt măcinat.

Pentru a pregăti la perfecție un cacio e pepe cremos, trebuie să se acorde atenție modului în care se formează crema tipică de brânză, care este apoi, de fapt, dressingul pentru paste.

Brânza pecorino se topește ușor la bain-marie și, foarte puțin câte puțin, se adaugă apă de gătit pastele, cât să se obțină o consistență fluidă și catifelată.

Pasta cacio e pepe este un clasic atemporal, un fel de mâncare savuros și gustos care trebuie consumat imediat pentru a evita ca brânza să se închege și să strice consistența preparatului.

Ingrediente

 

- 320 g de spaghete (sau bucatini)

- 220 g de brânză Pecorino Romano rasă

- piper proaspăt măcinat (aproximativ 5 g)

- sare după gust

Cum se prepară spaghetele cacio e pepe

 

Se pune fiert multă apă ușor sărată (se ajustează în funcție de gustul pecorino-ului) pentru fierberea spaghetelor. Între timp, puneți un castron mic deasupra unei cratițe cu două degete de apă. Aduceți apa din cratiță la fierbere pentru a menține bolul cald.

Fierbeți spaghetele.

Turnați brânza în bolul fierbinte și adăugați piper proaspăt măcinat după gust. Amestecați ușor pentru a începe să o topiți.

Adăugați o lingură de apă de la paste, adaptând-o la consistența cremei. Cel mai bine este să adăugați foarte puțină apă pe rând.

Scurgeți spaghetele al dente, turnați-le într-un castron și asortați-le cu crema cacio e pepe.

Serviți imediat! Poftă bună!

Sfaturi și variații

 

Puteți ajusta cantitatea de piper pe care să o folosiți, în funcție de gust. Rețeta originală de cacio e pepe este un preparat de bază al bucătăriei romane și nu se pretează la multe variații.

Cu toate acestea, ați putea folosi rigatoni sau mai celebrele paste proaspete pici sau tonnarelli în loc de spaghete.

Este indicat să ajustați cantitatea de apă care trebuie adăugată la crema de pecorino, chiar și o lingură în plus ar putea face diferența. Alegeți întotdeauna piper proaspăt măcinat și nu piper pudră.

 

-----------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel