- 1 căpățână de usturoi
- 150 de grame de brânză vegană
- 1 strop de ulei de măsline
- 1 lingură de pătrunjel proaspăt.
AIOLI, cel mai bun sos de usturoi. Un rafinament mediteranean, simplu și rapid
Primul pas pentru a face acest sos vegan este prăjirea usturoiului. Pentru a face acest lucru, tăiați partea de sus a capului de usturoi, expunând vârful cățelului. Așezați-o pe o bucată de folie de aluminiu și adăugați sare și ulei de măsline. Înveliți usturoiul într-un pachet și coaceți la 180°C timp de aproximativ 40-45 de minute.
În continuare, zdrobiți usturoiul cu brânza și pătrunjelul. Puteți să o faceți într-un mojar sau să folosiți un robot de bucătărie.
Truc: Mixează după gust până obții consistența dorită
La final adăugăm uleiul sub forma de fir și amestecăm puțin câte puțin până se integrează complet în sos.
Se păstrează la frigider și se scoate la servire. Sosul de usturoi vegan poate fi servit ca aperitiv cu biscuiți sau folosit ca ingredient pentru a asezona alte feluri de mâncare, cum ar fi paste cu fructe de mare sau burgeri de linte și tofu.
Sos Mornay - mare bunătate! Trebuie să încerci acest deliciu fantastic!
Poftă bună!
Vezi și
Aioli cu mere are o aromă și o textură moale, ideală pentru a însoți atât peștele, cât și cărnurile albe. Este delicios cu niște felii de mușchi la grătar sau cu o dorada la cuptor. Vrei să știi cum să faci un aioli de mere delicios ? Ei bine, la StiriDiaspora.ro îți spunem cele mai bune trucuri și sfaturi pentru a putea face un aioli de mere perfect, ușor și bogat.
Ingrediente:
- 1 măr galben
- 1 lămâie
- 1 cățel de usturoi
- 1 ou
- 1 praf de sare
- 1 pahar de ulei de floarea soarelui (200 ml).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News