Toum este un sos de usturoi libanez care de fapt seamănă mai degrabă cu untul din cauza grosimii sale. Este adeseori întins ca untul pe diverse mâncăruri precum Shish Tawook, pui la grătar, shawarma, pui rotisor și multe alte feluri de mâncare din Orientul Mijlociu.
Este practic un proces de emulsie lent și constant cu usturoi și ulei și are un gust divin!
Timp de pregătire: 30 de minute
Ingrediente pentru: 30 de serviri / porții
1 căciulie usturoi, tocat
1 lingură sare de mare
½ cană de suc proaspăt de lămâie
1 cană ulei vegetal
1 cană de ulei de măsline (nu extravirgin)
În timp ce înainte sosul de usturoi se făcea folosind mojar și pistil și bătând cu răbdare, acesta este un proces laborios.
O recomandare este să folosiți un robot de bucătărie pentru cea mai rapidă modalitate de a obţine o textură ușoară și aerisită.
Așezați usturoiul curățat și sarea în robotul de bucătărie și amestecați până se toacă bine, răzuind părțile laterale, după cum este necesar.
Pentru a emulsiona, la fel ca și prepararea sosului pesto, este important să adăugaţi uleiul foarte încet cu o lingură de lemn, ca la maioneză.
Acest lucru oferă uleiului suficient timp pentru a se amesteca bine cu usturoiul sărat. Nu poți grăbi procesul.
Odată ce devine aerisit și cremos, adaugi câte puţin suc de lămâie şi ulei, alternativ.
Vezi şi reţeta: Mujdei de usturoi cu smântână. Cum iese cel mai bun. Ingredientul care nu trebuie folosit
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News