Un bucureștean o postat pe TikTok, un video, în care prezintă Somloi Galuska, despre care spune: Este viața. Este filosofie. Mă îngraș doar uitându-ma la el.
Somlói galuska se face din pandișpan cu cacao și cu nucă, cremă de vanilie, siorp, frișcă, nuci măcinate
Pentru pandișpan aveți nevoie de 3 ouă, 3 linguri de zahăr, 3 linguri făină, o lingură cacao, nucă măcinată, 1 plic vanilie
Pentru crema de vanilie aveți nevoie de 3 ouă, 500 ml lapte, 200 gr zahăr, 50 gr făină (amidon), Vanilie.
Pentru decor aveți nevoie de: 80 gr nucă măcinată, 80 gr stafide (eu nu am pus)
Pentru sirop de rom aveți nevoie de: 200 ml apă, 200 gr zahăr, 1 esență de rom
Pentru sos de ciocolată aveți nevoie de: 1/2 pahar de lapte, 3 linguri zahăr pudră, 3 linguri nutella
Pentru ornare aveți nevoie de: frișcă, cacao
Mai întâi se face pandișpan. Se mixează albușurile spumă. Apoi se amestecă cu gălbenușurile frecate cu zahăr și și cu vanilie. Se adaugă făina, se adaugă t o lingură de cacao și nuci măcinate. Compoziția de coace într-o tavă acoperită cu foaie pergament, la 180 grade - pentru 10 minute. Blatul se lasă la răcit, apoi se scoate din tavă.
Crema se face amestecând albușurile spumă cu 1/3 din zahăr, gălbenușurile cu o parte din lapte (100 ml) și apoi făina. Restul de lapte (400 ml) se pune pe foc cu vanilia și 2/3 din zahăr. Adăugăm peste lapte când începe să fiarbă compoziția de gălbenușuri cu albuș și făină.
Dacă ți-a plăcut rețeta de Somlói galuska, s-ar putea să îți placă și rețeta Cușma lui Guguță cu vișine. Rețeta celei mai gustoase prăjituri, care te va cuceri
Siropul de rom se face aducând apa la punctul de fierbere și apoi topind zahărul și adăugând romul. Se amestecă până la dizolvare completă.
Sosul de ciocolată se face punând laptele într-un ibric pe foc, până se înfierbântă (fără să fierbem), apoi topind zahărul în el adăugăm cacao și crema de nutella, amestecăm până omogenizăm complet.
Puteți folosi un pahar mare. La fund se pune o felie de blat. Acesta se însiropează cu puțin sirop de rom. Se pune apoi cremă de vanilie, iar deasupra - nucă. Apoi procedura se repetă. O felie de blat, care se însiropează, cremă de vanilie și nucă. la final se presoara cacao.
Desertul se dă la rece, iar peste câteva ore poate fi servit, cu frișca deasupra și stropite din belșug cu sos de ciocolată.
Dacă ți-a plăcut rețeta de Somlói galuska, s-ar putea să îți placă și rețeta Savarine de casă. Rețeta celor mai iubite prăjituri ale copilariei
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News