Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Șomajul în zona euro, stabil și în luna octombrie
WhatsApp
Foto ilustrativ: Pixabay

În luna octombrie, Biroul European de Statistică - Eurostat - a anunțat că rata șomajului din zona euro a rămas stabilă, 6,5% din populația activă, neschimbată față de septembrie.

Acesta este cel mai scăzut nivel din seria istorică a Eurostat, care a început măsurătorile din aprilie 1998. Într-o estimare inițială, Eurostat a anunțat că un minim de 6,4% a fost atins în august, însă aceasta s-a revizuit în sus la 6,5%.

Pentru Uniunea Europeană în ansamblu, rata șomajului a fost de 6% în octombrie, stabilă față de septembrie și cu 0,1 puncte mai puțin decât în aceeași lună a anului 2022. Circa 13,2 milioane de persoane erau șomere în octombrie în cele 27 de țări membre UE, inclusiv 11,1 milioane dintre cele douăzeci de țări care au în comun moneda unică, anunță swissinfo.ch.

Principalele economii din zona euro care au înregistrat creșteri au fost: Spania 12%, Franța 7,3%, și Germania 3,1%. Cele mai scăzute rate din UE au fost înregistrate în Malta de 2,5%, Polonia de 2,8% și Republica Cehă de 2,9%.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel