Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Șofer român, mort într-un accident cumplit în Germania: "Cabina era complet deformată"
WhatsApp
Un șofer de camion în vârstă de 44 de ani, din România, a murit joi dimineață într-un accident pe A1, în Germania, lângă Dortmund.

Un camion a intrat joi, fără să frâneze, într-un tren rutier lângă Kamen. Șoferul a văzut prin oglinda retrovizoare că se apropie accidentul și a acționat, salvând astfel viața unei alte șoferițe.

Prudența unui șofer de camion și propriile acțiuni au salvat, probabil, viața unei șoferițe de 68 de ani din Dortmund pe A1. Ea nu a fost rănită în accidentul grav produs joi în apropiere de Kamen, în care a murit un român de 44 de ani. Acesta conducea un alt camion când s-a izbit fără să frâneze de o combinație camion-remorcă aflată în fața sa. Autostrada a fost închisă timp de mai multe ore în direcția Köln.

Potrivit poliției, un ambuteiaj s-a format cu puțin timp înainte de intersecția Kamen-Zentrum, în jurul orei 10.00. Un bărbat în vârstă de 36 de ani a fost nevoit să oprească cu camionul său cu remorcă, la fel ca și femeia de 68 de ani din Dortmund cu Mitsubishi-ul său din spatele său.

Șofer român, mort într-un accident cumplit în Germania

 

Apoi totul s-a întâmplat foarte repede: când au oprit pe autostradă, potrivit poliției, amândoi au făcut ceea ce probabil le-a salvat viața: șoferul camionului și femeia din Dortmund s-au uitat în oglinzile retrovizoare. Ei au observat atunci că un camion de 7,5 tone se apropia din spate, fără să frâneze, a informat joi după-amiază poliția.

Într-o grabă agitată, femeia a încercat să vireze la dreapta pe banda de urgență, lucru pe care șoferul camionului din fața ei l-a recunoscut, potrivit poliției: Acesta și-a mutat vehiculul cât mai în față în ambuteiaj, astfel încât femeia a putut să se salveze cu mașina sa pe banda de urgență, a precizat poliția. Apoi, camionul care se apropia din spate s-a izbit cu toată viteza de partea din spate a camionului.

Pentru șoferul în vârstă de 44 de ani aflat în cabina camionului de 7,5 tone, toate ajutoarele au venit prea târziu, a declarat o purtătoare de cuvânt a poliției când a fost întrebată: "Cabina era complet deformată". Pompierii au recuperat ulterior trupul bărbatului, care era din România, din epavă.

2. -imagine fara descriere- (camion-accident-germania.jpg)

Nu a avut nicio șansă: "Cabina era complet deformată"

 

Încă nu este clar de ce șoferul nu a frânat la timp, cauzele urmează a fi stabilite în urma investigațiilor efectuate.

Femeia din Dortmund și șoferul camionului, în vârstă de 36 de ani, din Vechta, nu au fost răniți în accident, potrivit poliției.

Traficul pe A1 a fost blocat temporar pe mai mulți kilometri. În jurul orei 16.00, autostrada ar trebui să fie redeschisă circulației, a precizat purtătoarea de cuvânt.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel