Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Șofer român, amendat cu 52.000 de euro în Germania. A condus timp de 34 de ore neîntrerupt 
WhatsApp
Un șofer român a fost prins pe o autostradă din Germania, după ce a condus neîntrerupt timp de 34 de ore. Amenda uriașă pe care a primit-o îl va face să se gândească de două ori înainte să mai procedeze astfel. 

Un șofer român de camion a fost surprins conducând neîntrerupt timp de 34 de ore, în cadrul unui control de rutină desfășurat pe autostrada A10, în districtul Oberhavel, Germania. Controlul a fost organizat de poliția din Brandenburg în parcarea Krämerforst, cu scopul principal de a verifica transporturile de deșeuri. Cu toate acestea, autoritățile au inspectat și timpii de conducere și perioadele de odihnă ale șoferilor, moment în care a ieșit la iveală cazul grav al șoferului român.

Acesta plecase duminică, la ora 14:00, din Franța, traversând Belgia și ajungând în Germania luni dimineața, în jurul orei 4:00, fără a lua nicio pauză. După ce au verificat înregistrările din ultimele 28 de zile, polițiștii au descoperit că șoferul încălca constant regulamentele de siguranță rutieră, petrecând de mai multe ori la volan peste 24 de ore fără oprire. În unele cazuri, a condus chiar și 25 sau 26 de ore neîntrerupt, cu un record de 34 de ore, în care a luat doar două pauze scurte, fiecare de aproximativ două ore.

Durata maximă zilnică de condus este de 9 ore

 

Joachim Lemmel, purtător de cuvânt al Direcției de Poliție din Nord, a declarat că durata maximă zilnică de conducere permisă este de 9 ore, cu posibilitatea de a extinde la 10 ore de două ori pe săptămână. În urma acestei încălcări grave a regulilor, șoferul a fost sancționat cu o amendă de aproape 2.000 de euro pentru fiecare zi în care a depășit limitele legale de condus.

Cu toate acestea, cel mai grav punct a fost călătoria de 34 de ore, care a determinat autoritățile să-i impună o perioadă imediată de odihnă la locul de control.

Pe lângă abaterile legate de timpii de condus, autoritățile au constatat și modificări ilegale ale sistemului de eșapament al camionului. Din acest motiv, șoferul român riscă o amendă totală de 52.000 de euro.

Totuși, compania de transport pentru care lucra va fi cea care va suporta cea mai mare parte a sancțiunilor, scrie publicația germană BZ Berlin.

La acest control amplu au participat mai multe autorități, inclusiv Oficiul de Stat pentru Investigații Penale, Oficiul Federal pentru Logistică și Mobilitate (BALM), autoritățile vamale, Serviciul de Siguranță Rutieră și Agenția de Stat pentru Mediu, printre altele, semnalând astfel o intensificare a verificărilor în domeniul transportului rutier.

 

---------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din Germania, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link: 

-> https://chat.whatsapp.com/IsdGvKkdEY4JJhueZBrtNW 

 

Citește și:

Cozi uriașe de doi kilometri au creat haos pe aeroportul din München, care a fost etichetat recent drept „cel mai prost aeroport din Europa” de către Carsten Spohr, șeful Lufthansa.

Continuarea aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel