Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Șofer drogat, găsit inconștient în mașină, în centrul Bucureștiului 
WhatsApp
Un bărbat drogat, care aproape a leșinat în mașină, a fost arestat preventiv pentru 30 zile. 
Șofer de 25 de ani împușcat de polițiști în Botoșani: Descoperire șocantă în mașina sa

Polițiștii rutieri au descoperit un șofer drogat, inconștient, într-un autoturism pe Splaiul Unirii din Capitală.

Conform unui comunicat DIICOT, în urma unui apel la 112, polițiștii Brigăzii Rutiere au găsit, vineri, un bărbat în stare de inconștiență într-un autoturism parcat pe carosabil în zona Splaiul Unirii. Acesta a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale.

Ancheta a relevat că bărbatul consumase ketamină, un drog de risc. De asemenea, polițiștii au găsit în autoturism aproximativ 50 de grame de substanță ce conținea ketamină.

După ce a fost externat, bărbatul a fost reținut marți pentru conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive și deținerea ilegală de droguri de risc pentru consum propriu. Miercuri, un judecător de la Tribunalul București a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile.

Acțiunile judiciare au fost desfășurate împreună cu polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București și ai Brigăzii Rutiere din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.

Legi tot mai dure pentru persoanele prinse drogate sau bete la volan 

Cazurile tot mai grave din România în care persoane drogate sau bete au provocat accidente grave au provocat și reacția mediului politic care vine cu legi din ce în ce mai dure. Acestea prevăd ca în caz de accident grav, persoanele prinse drogate sau bete la volan să meargă la închisoare, îngrădind decizia judecătorului care înainte de aplicarea noilor legi putea dispune și o pedeapsă cu suspendare. 

Legea Anastasia este o astfel de măsură legislativă: aceasta prevede pedeapsa închisorii cu executare, fără excepţii, pentru şoferii aflaţi sub influenţa alcoolului sau drogurilor care au provocat un accident urmat de moartea victimei.

"Şase ani este vârsta pe care ar fi avut-o micuţa Anastasia dacă un şofer inconştient nu s-ar fi urcat fără permis la volan. Şase ani dacă România ar fi avut o lege suficient de dură care să responsabilizeze şi să prevină. Pe 13 iulie s-a împlinit an de când România s-a poziţionat ferm împotriva tragediilor rutiere prin adoptarea Legii Anastasia", a subliniat ministrul Justiției, Robert Cazanciuc.

Acesta a lansat în august 2018 ideea modificării Codului penal pentru a nu mai permite suspendarea executării pedepselor în cazul accidentelor mortale comise de şoferi băuţi, drogaţi sau fără permis.

Cazuri grave în România. Cazul accidentului de la 2 Mai

 

Un alt caz care a oripilat opinia publică a fost cel al lui Vlad Plascu. Acesta a omorât doi tineri după ce a consumat un cocktail de droguri în Vama Veche. S-a urcat nestingherit la volan , a mers cu viteză, iar pe drumul din localitatea 2 Mai a lovit mai mulți tineri care se deplasau pe marginea drumului, în zonă neexistând un trotuar. Doi dintre ei au murit. Vlad Pascu nu a primit deocamdată o sentință din partea instanței, însă se află în arest preventiv de aproximativ un an. 

Vlad Pascu fusese oprit de poliție în seara respectivă însă polițiștii l-au lăsat liber după ce testul de alcool a fi ieșit negativ. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
pixel