- 3 măsline negre
- 3 măsline verzi
- 500 de grame de cartofi
- 2 căței de usturoi
- 1 praf de piper negru măcinat
- 1 praf de sare
- 130 de mililitri de ulei de măsline
- 1 stoarcere de suc de lămâie.
Pentru a pregăti Skordalia, adunăm mai întâi toate ingredientele. Apoi, gătim cartofii pe care i-am curățat și tăiat bucățele anterior. Lasăm să fiarbă în apă clocotită cu sare până se înmoaie.
Între timp pregătim un sos cu usturoiul și uleiul de măsline. Pentru a face acest lucru, curățați usturoiul și zdrobiți-l, apoi amestecați-l cu uleiul. Adăugăm sare, lămâie și piper măcinat în sosul de usturoi.
Dovleac napolitan, rețeta simplă și rapidă! Iată cum faci o super cină acasă!
Odată ce cartofii sunt fierți, scurgeți apa (rezervând puțin din apa de gătit) și lăsați-i să se răcească puțin. Adăugați sare și faceți cartofii piure până obțineți o textură fină. Dacă este necesar, adăugați puțină apă de gătit pentru a fi mai moale.
Amestecați piureul de cartofi cu sosul de usturoi și ulei până când ingredientele sunt amestecate și textura este asemănătoare unei creme netede.
Pentru a servi sosul grecesc skordalia, tocăm măslinele și le adăugăm în sos. Această cremă se poate mânca cu pâine prăjită. Sperăm să vă placă! Poftă bună!
Tian de legume. Această rețetă la cuptor depășește orice așteptare. Încearc-o chiar astăzi!
Vezi și
Pateurile se consumă întinse pe pâine sau biscuiți. Fie ca sub forma de tartine sau însoțind un fel de mâncare, majoritatea pateurilor sunt bogate în grăsimi și calorii. Însă, acest pate de ciuperci de casă este lipsit de colesterol și alte substanțe dăunătoare sănătății. Vă invităm să îl pregătiți și să îl savurați.
Ingrediente pentru prepararea pateului de ciuperci:
- 300 de grame de ciuperci
- 1 ceapă albă
- 2 căței de usturoi
- 30 de grame de nuci
- 50 de grame de pesmet
- 30 de mililitri de ulei de măsline
- 1 praf de sare
- 1 praf de piper.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News