Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Site-ul Poliţiei Române a fost atacat de hackerii ruşi
WhatsApp
Un atac cibernetic a vizat sâmbătă site-ul Poliției Române. Acesta nu a compromis funcționarea paginii de internet, ci a blocat accesul utilizatorilor.
Forumul de hacking RaidForums a fost închis și fondatorul a fost arestat. Poliția română a ajutat la această operațiune

„Un atac cibernetic asupra site-ului Poliţiei Române (www.politiaromana.ro) a fost respins astăzi, 30 aprilie, de către specialiştii în comunicaţii și tehnologia informaţiei din cadrul instituţiei. Atacul nu a compromis funcționarea paginii de internet a instituției, ci a blocat accesul utilizatorilor la aceasta”, a transmis sâmbătă IGPR.

Site-ul Poliţiei Române conține doar informaţii publice, nu și baze de date cu caracter sensibil sau clasificat, iar atacul nu a afectat alte servicii și rețele informatice ale Poliţiei Române.

Ofiţerii specialişti din cadrul instituţiei, în colaborare cu experţii instituţiilor de specialitate, lucrează pentru remedierea situaţiei şi restabilirea accesului publicului către site-ul Poliției Române, transmite IGPR.

Site-ul Poliţiei Române a fost atacat de hackerii ruşi

 

În ultimele zile, mai multe atacuri ale hackerilor au vizat site-urile instituțiilor din România. Este vorba despre atacuri motivate de acțiunile de sprijin ale României pentru Ucraina, în contextul invaziei acestui stat de către Federația Rusă, susțin oficialii români, citează Mediafax.

Mai multe site-uri guvernamentale din România precum și site-ul unei instituții financiare au fost vineri țintele unui atac informatic de tip „Distributed Denial of Service-DDOS”. În cauză, a fost sesizat DIICOT.

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu a declarat, vineri, 29 aprilie, despre atacul cibernetic care a vizat, în cursul dimineţii, mai multe site-uri oficiale, printre care şi site-ul MApN, că este „un atac simbolic mai degrabă”, la o platformă exterioară, care nu are în spate nici o bază de date, iar diviziile de cybersecurity sunt pregătite.

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu a declarat, vineri, 29 aprilie, despre atacul cibernetic asupra site-ului MApN.

”Nu a fost decât un atac la site-ul nostru de prezentare, pentru transparenţă şi relaţii publice, deci, la o platformă exterioară, care nu are în spate nicio bază de date, nimic. Nu, este un atac simbolic mai degrabă, care încearcă să arate că nu funcţionează, sau să îţi plaseze ceva, un alt mesaj, contrar, aşa se face în această zonă. Nu este un atac care să afecteze să spunem baze de date sau sistemul de comandă sau control, deci nu este cazul. Este doar un atac simbolic”, a spus ministrul.

Dîncu a precizat că nu a fost un atac de câteva ore.

Site-ul MApN, ținta unui atac cibernetic

 

”Sigur, trebuie să ţinem site-ul sub supraveghere câteva ore. Nu l-am deschis încă pentru că încă este sub control, căutăm originea, studiază informaticienii noştri de unde vine acest atac dar nu a durat câteva ore. A fost un atac care a blocat site-ul nostru de comunicare”, a spus el.

Ministrul a precizat că asemenea atacuri şi în perioade fără război există, asupra site-urilor guvernamentale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel