Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Sighiartău: Numirea unui PSD-ist la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni - absolut nepotrivită
WhatsApp
Vicepreşedintele PNL, Robert Sighiartău, afirmă că numirea lui Gheorghe-Florin Cârciu în funcţia de secretar de stat la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni este "absolut nepotrivită", anunţând că va cere în prima şedinţă a Biroului Executiv al partidului "remedierea acestei imense erori politice".
Robert Sighiartău

"Numirea unui PSD-ist la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni este absolut nepotrivită şi nu se încadrează în ceea ce coaliţia a hotărât în urmă cu ceva timp. Poziţia în mod normal trebuie să fie a PNL. Şi nu e doar despre asta. În Diaspora sunt milioane de români care de-a lungul timpului şi-au pus speranţa şi nădejdea în guvernări pro dreapta politică şi în lideri care au luptat împotriva PSD.

Nu analizăm motivele, dar este limpede că această parte a României are alte aşteptări de la un Guvern condus de PNL. Pe de altă parte, noi avem nevoie de un mare program pentru românii din Diaspora pentru a-i stimula să se reîntoarcă acasă. Nu vor reveni toţi, dar cred că putem face mult mai mult decât s-a făcut până acum. Nu vreau să comentez CV-ul persoanei desemnate ieri în funcţia de secretar de stat pentru problemele Diasporei şi nici limbajul folosit la ultimele alegeri, care este descalificant", a scris Sighiartău, joi, pe Facebook.

El a adăugat că va cere "remedierea" situaţiei în prima şedinţă a Biroului Executiv al PNL. "O să cer colegilor mei din conducerea PNL, în prima şedinţă de Birou Executiv, remedierea acestei imense erori politice, care se va răsfrânge nu doar asupra imaginii partidului, dar şi a Guvernului în ansamblu", a completat liberalul, potrivit Agerpres.

Gheorghe-Florin Cârciu - secretar de stat la Departamentul pentru Românii de PretutindeniGheorghe-Florin Cârciu a fost numit în funcţia de secretar de stat la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni. Decizia de numire, semnată de premierul Nicolae Ciucă, a fost publicată miercuri în Monitorul Oficial. 

2. Gheorghe F... (gheorghe-florin-carciu--numit-secretar-de-stat-la-departamentul-pentru-romanii-de-pretutindeni.JPG)

G Ad:

Potrivit documentului, o dată cu această numire încetează aplicabilitatea prevederilor Deciziei prim-ministrului nr. 477/2021 prin care Mihai Şerban, director general, exercita atribuţiile secretarului de stat al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni ‘până la numirea conducătorului structurii, în condiţiile legii. Acesta fusese desemnat pe 20 septembrie 2021 de fostul premier Florin Cîţu.

Gheorghe Florin Cârciu este cunoscutul om de afaceri original din județul Satu Mare comuna Bixad. Acesta a reușit să se impună în domeniul afacerilor în Paris având una din cele mai puternice firme în domeniul construcțiilor. De anul trecut, Cârciu ocupă funcţia de vicepreşedinte al PSD Satu Mare, relatează  gazetanord-vest.ro. 

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP) elaborează și aplică strategia guvernamentală în domeniul relațiilor cu românii de pretutindeni, în conformitate cu obiectivele majore de politică externă ale României și cu Programul de Guvernare.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Politică Vezi toate articolele
Crossuri parteneri
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Crossuri parteneri
DCNews.ro
18 ian 2022, 21:26
DCMedical.ro
18 ian 2022, 21:28
DCBusiness.ro
18 ian 2022, 23:09
DefenseRomania.ro
18 ian 2022, 17:20
DCBusiness.ro
18 ian 2022, 23:09
DefenseRomania.ro
18 ian 2022, 17:20
DCNews.ro
18 ian 2022, 21:26
DCMedical.ro
18 ian 2022, 21:28
Spectacola.ro
18 ian 2022, 23:00
Spectacola.ro
18 ian 2022, 23:00