Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Sfinții Mihail si Gavril, 8 noiembrie. Rugăciune pentru sănătate și ajutor
WhatsApp
Sfinții Mihail și Gavril sunt sărbătoriți astăzi, 8 octombrie, iar toți cei care poartă numele celor doi sfinți sau derivate ale acestora îşi serbează onomastica. Însă, este foarte important pentru toată lumea să se roage astăzi, mai ales pentru cei care au nevoie de sănătate. Iată ce rugăciune trebuie să spui astăzi.  
Sfinții Mihail si Gavril, 8 noiembrie. Rugăciune pentru sănătate și ajutor / Foto: Captură video youtube

Sfinții Mihail și Gavril sunt unii dintre cei mai importanți sfinți. Cunoscuți drept conducătorii cetelor de îngeri și îndrumătorii oamenilor de la naştere şi până la moarte, se spune că sunt paznicii de la ușile Raiului, care te conduc pe ultimul drum.

Creștinii ortodocși cred că Arhanghelul Mihail este chiar purtătorul cheilor Raiului şi se luptă cu diavolii care vor să corupă oamenii. Adesea se alătură Sfantului Ilie, când acesta tună şi trăsneşte, sau orânduieşte grindina cu tunul. Arhanghelul Mihail veghează bolnavii, la cap, când le este dat să moară, şi la picioare, dacă le este sortit să mai trăiască.

 

Rugăciune de Sfinții Mihail și Gavril pentru sănătate

 

„O, Sfinților Arhangheli Mihaile și Gavrile, cei ce sunteți nebiruiți apărătorii creștinilor, cu zidurile rugăciunilor voastre oprind toate loviturile vrăjmașilor noștri nevăzuți, dați-ne nouă mâna de ajutor ca să ne ridicăm din groapa patimilor.

Ca unii ce va îndulciți neîncetat de vederea feței Dumnezeiești și pururea înconjurați pământul, ca să împliniți voile Stăpânului, nu ne treceți cu vederea nici pe noi cei ce am alunecat prin păcat și cerem prin voi să ni se dea mare milă, ca să biruim toate necazurile acestei vieți.

Cei ce aduceți neîncetat tămâia laudelor îngerești Celui Ce este Mireasma Raiului faceți pomenire și de noi, cei ce nu mai avem îndrăzneala a ne ruga Ziditorului pentru mulțimea păcatelor noastre.”

 

Sfinții Mihail și Gavril - Rugăciune 8 noiembrie


 
„Ca cei ce stați înaintea Domnului, gata spre auzirea dumnezeieștilor cuvinte ale voii Sale, plecați urechea și auziți și suspinurile inimilor noastre, a celor ce suntem cuprinși de legăturile durerii. Ca niște milostivi slujitori ai Celui Milostiv mijlociți pentru noi mântuirea sufletelor sș împărtășirea din izvorul dumnezeieștilor daruri.
 
Stingeți săgețile ispitelor celor pornite asupra noastră și sub acoperământul păcii ne primiți pe noi, cei tulburați de viforul necazurilor.
 
Sub aripile rugăciunilor voastre ne ocrotiți pe noi, cei ce alergam la mijlocirea voastră și îndreptați pași gândurilor noastre pe căile înțelepciunii, ca împreună cu voi să aducem Treimii Celei de viață Făcătoare cântarea cea întreit sfânta ca pe o jertfa a nimicniciei noastre. Mijlociți pentru noi adapare din izvoarele pocăinței și din râurile gândurilor smerite, ca trecând fără tulburare marea acestei vieți să aducem Ziditorului lauda, iar voi mulțumirea cuvenită: Slava Ţie, Stăpâne Preasfinte, Cel Ce ne trimiți nouă ocrotitori pe îngerii Tăi, ca să stârpească neghinele patimilor și să sădească în inimile noastre florile gândurilor luminate!”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel