Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Senatorul de Diaspora, Viorel Badea: Raportul de ţară dezbătut în Comisia de monitorizare a APCE apreciază adoptarea proiectului de desfiinţare a SIIJ
WhatsApp
Senatorul PNL Viorel Badea, membru al delegaţiei ţării noastre la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), informează că a participat, miercuri, la lucrările Comisiei de monitorizare în care s-a dezbătut şi adoptat raportul de ţară privind România, el arătând că 'documentul apreciază, în mod deosebit, adoptarea proiectului de desfiinţare al Secţiei speciale, care este calificat drept un pas important în asigurarea libertăţii justiţiei în România'. 

'Zilele acestea particip, la Paris, în calitate de membru al delegaţiei României la APCE, la lucrările Comisiei de monitorizare şi ale Comisiei pentru egalitate şi nediscriminare ale Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. Astăzi, în cadrul Comisiei pentru monitorizare, am participat, împreună cu colegul meu, senatorul Titus Corlăţean, la dezbaterile ocazionate de adoptarea raportului de ţară privind România. În acest context, adoptarea documentului în forma propusă de raportori va reprezenta o confirmare a progreselor semnificative realizate de ţara noastră în lupta anticorupţie. De asemenea, documentul apreciază, în mod deosebit, adoptarea proiectului de desfiinţare a SIIJ, care este calificat drept un pas important în asigurarea libertăţii justiţiei în România', a scris senatorul Badea pe pagina sa de Facebook.

El adaugă că, totodată, 'în document sunt apreciate progresele făcute de România în ceea ce priveşte respectarea drepturilor omului şi drepturile minorităţilor', iar referitor la protecţia minorităţilor naţionale este menţionat faptul că 'România este un exemplu european de bune practici în acest domeniu'.

Parlamentarul Viorel Badea mai arată, în postarea de pe Facebook, că în document este precizat şi faptul că 'în noile Legi ale Justiţiei au fost implementate recomandările Comisiei de la Veneţia şi ale instanţelor judiciare, inclusiv ale CSM, garantul independenţei justiţiei', potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel