Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Semnal important: Germania umple cel mai mare depozit de gaze din Europa de Vest
WhatsApp
Germania a început să umple uriașa instalație de depozitare a gazelor de la Rehden, abandonată de compania rusă Gazprom, a declarat administratorul desemnat de stat al sitului, în timp ce cea mai mare economie europeană încearcă să se protejeze împotriva riscului de întrerupere a aprovizionării. 

Gazul rusesc este vital pentru Europa și, în special, pentru Germania, scrie Reuters. Dar livrările au fost puse sub semnul întrebării de sancțiunile occidentale din cauza invaziei Moscovei în Ucraina și de un termen limită iminent stabilit de Rusia pentru plățile în ruble, pe care majoritatea cumpărătorilor le-au respins.

Luna trecută, Gazprom a renunțat la Gazprom Germania, inclusiv la cel mai mare depozit de gaze din Europa de Vest, la Rehden, din cauza deteriorării relațiilor diplomatice.

"Începând de astăzi, sunt injectate volume mici", a declarat pentru Reuters Egbert Laege, administratorul numit de autoritatea de reglementare în domeniul energiei din Germania pentru a gestiona temporar compania, în primul său interviu în această funcție. "Lucrăm intens la soluții pentru a ne asigura că o cantitate semnificativ mai mare de gaz poate intra în instalația de stocare".

Rehden poate stoca aproximativ 4 miliarde de metri cubi de gaz, dar a primit doar cantități mici iarna trecută. Laege a spus că este clar că trebuie să fie umplut pentru iarna viitoare.

G Ad:

În prezent, Rehden este plin cu doar 0,6%, cu mult sub media de 36% pentru instalațiile de stocare a gazelor din Germania.

Autoritatea de reglementare a declarat că va controla Gazprom Germania până la 30 septembrie și că are dreptul de a demite directori, de a angaja personal nou și de a spune conducerii cum să procedeze. Nu a precizat ce se va întâmpla după această dată.

"Am făcut progrese bune în stabilizarea activităților grupului Gazprom Germania în vremuri nesigure", a declarat Laege, adăugând că se află în contact regulat cu Ministerul Economiei, cu autoritatea de reglementare a rețelelor din Germania și cu partenerii de afaceri ai grupului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp

TOP CELE MAI CITITE STIRI

Internațional Vezi toate articolele
Crossuri parteneri
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Crossuri parteneri
DCNews.ro
29 iun, 13:51
DCMedical.ro
28 iun, 23:37
DCBusiness.ro
29 iun, 15:00
DefenseRomania.ro
28 iun, 19:28
DCBusiness.ro
29 iun, 15:00
DefenseRomania.ro
28 iun, 19:28
DCNews.ro
29 iun, 13:51
DCMedical.ro
28 iun, 23:37
Spectacola.ro
29 iun, 09:52
Spectacola.ro
29 iun, 09:52
RadioDCNews.ro
29 iun, 15:10
RadioDCNews.ro
29 iun, 15:10
Astrosens.ro
29 iun, 12:31
Astrosens.ro
29 iun, 12:31