Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Şeful diplomaţiei spaniole a sosit la Kiev pentru a livra ambulanţe și pentru a aduce un omagiu victimelor războiului
WhatsApp
Şeful diplomaţiei spaniole, Jose Manuel Albares, s-a deplasat miercuri la Kiev, pentru a livra treizeci de ambulanţe autorităţilor ucrainene şi a "constata efectele devastatoare ale atacurilor ruse", a anunţat biroul său de presă, informează AFP.
Şeful diplomaţiei spaniole a sosit la Kiev pentru a livra ambulanţe și pentru a aduce un omagiu victimelor războiului

Albares "va rămâne întreaga zi în vizită oficială" în capitala ucraineană, unde va livra "un lot de 30 de ambulanţe din partea guvernului spaniol şi va aduce un omagiu victimelor războiului", precizează un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe spaniol.

"Pe parcursul întregii zile, el va avea diverse întrevederi instituţionale şi va putea constata efectele devastatoare pe care atacurile ruse le-au cauzat oraşului (Kiev) şi localităţilor din jur", continuă comunicatul.

 

Guvernul spaniol al socialistului Pedro Sanchez a trimis ajutor Ucrainei



În fotografii difuzate de minister se poate vedea cum Albares, care a călătorit în timpul nopţii de marţi spre miercuri din Polonia, potrivit biroului său de presă, soseşte în gară la Kiev.

De la începutul invaziei ruse, pe 24 februarie, guvernul spaniol al socialistului Pedro Sanchez a trimis ajutor Ucrainei, în special militar, iar mai recent generatoare de curent electric, în faţa atacurilor ruse împotriva infrastructurilor energetice ucrainene.

Sanchez s-a deplasat el însuşi la Kiev în aprilie, pentru a-şi manifesta solidaritatea cu guvernul preşedintelui Volodimir Zelenski şi a anunţat un ajutor militar suplimentar, confrm Agerpres. 

Vezi și

 

Rachete rusești au lovit apartamente din Ucraina, provocând moartea unei persoane

 

Rusia a tras patru rachete asupra orașului portuar Mykolaiv din sudul Ucrainei în cursul nopții, demolând jumătate de clădire de apartamente și ucigând un locuitor, la o zi după ce a lansat o ploaie de rachete asupra mai multor orașe, inclusiv asupra capitalei Kiev.

Echipele de salvare au recuperat marți dimineața devreme cadavrul unei femei în vârstă din dărâmăturile blocului de apartamente, au declarat martorii Reuters.

La ora de vârf, trecătorii treceau pe lângă o școală cu două etaje, a cărei fațadă a fost smulsă de forța exploziei care a lăsat un crater imens.

"Asta face hoarda barbară", a declarat Irena Siden, în vârstă de 48 de ani, directoarea adjunctă a școlii, aflată în fața clădirii distruse, în timp ce muncitorii începeau să măture molozul.

Continuă știrea aici...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel