Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Sectorul turistic din Marea Britanie riscă prăbușirea în fața măsurilor stricte anit-covid
Marea Britanie urmează să anunțe marți dacă va introduce carantina obligatorie în hoteluri pentru o parte sau pentru toate sosirile. Măsurile, care ar fi printre cele mai stricte din Europa dacă ar fi introduse, alarmează sectorul turistic, care se luptă deja pentru supraviețuire.
Foto ILUSTRATIV

Premierul Boris Johnson a declarat că evaluează opțiunea de a-i carantina în hoteluri pe cei care ajung în Marea Britanie, pentru a preveni riscul răspândirii virusului și acela ca vaccinurile să nu fie suficient de eficiente în cazul noilor tulpini, scrie Reuters.

Ministrul responsabil pentru campania de vaccinare, Nadhim Zahawi, a spus, la rândul său, că detaliile vor fi date publicității mai târziu: „Guvernul analizează, așa cum a confirmat și premierul, politica de carantină în hoteluri și vom face un anunț în acest sens”.

Marea Britanie a suferit o creștere accentuată a numărului de infecții și decese în noul an, alimentată parțial de o nouă variantă extrem de contagioasă a virusului identificată pentru prima dată în sud-estul Angliei.

„Turismul a fost deja decimat în 2020“

 

Există, de asemenea, îngrijorări cu privire la posibilul impact al altor tulpini din Africa de Sud și Brazilia, dar și dileme despre impactul vaccinurilor asupra noilor tulpini.

BBC a susținut că noua măsură de carantinare în hoteluri ar viza sosirile din cea mai mare parte a Africii de Sud și America de Sud, precum și din Portugalia. Cei care intră din aceste zone în Marea Britanie ar urma să se izoleze într-un hotel timp de 10 zile.

Măsurile, care ar fi printre cele mai stricte din Europa dacă ar fi introduse, au alarmat industria călătoriilor care se luptă deja pentru supraviețuire.

„Să sperăm că este pentru cât mai puține zone posibil, pentru că, sincer, turismul a fost deja decimat anul acesta și într-adevăr acesta este ultimul lucru de care avem nevoie”, a declarat pentru BBC Joss Croft, director executiv al UKinbound, care reprezintă sectorul turistic al Marii Britanii.

În altă ordine de idei, însă, ministrul responsabil pentru campania de vaccinare, Nadhim Zahawi, a spus că oamenii nu ar trebui să rezerve călătorii în străinătate pentru această vară, fiind „prea curând”, titrează Mediafax

[citeste si]

Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Crossuri parteneri
DCNews.ro
6 mar 2021, 23:26
DCMedical.ro
7 mar 2021, 10:02
DCBusiness.ro
7 mar 2021, 10:07
DefenseRomania.ro
6 mar 2021, 21:36
DCBusiness.ro
7 mar 2021, 10:07
DefenseRomania.ro
6 mar 2021, 21:36
DCNews.ro
6 mar 2021, 23:26
DCMedical.ro
7 mar 2021, 10:02
Spectacola.ro
7 mar 2021, 10:20
Spectacola.ro
7 mar 2021, 10:20