Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Sclavia modernă. Viorica Dăncilă, mesaj pentru românii din diaspora
WhatsApp
A fost lansată o campanie pentru prevenirea unor fenomene precum criminalitatea organizată şi "sclavia modernă". 

Guvernul României a lansat o campanie pentru prevenirea "sclaviei moderne" la care sunt supuşi o parte dintre românii plecaţi din ţară. Campania naţională "Informare acasă! Siguranţă în lume!" a fost lansată oficial marţi, la Palatul Victoria.  Premierul Viorica Dăncilă a subliniat că această iniţiativă reprezintă un prim pas făcut pentru prevenirea unor fenomene precum criminalitatea organizată şi "sclavia modernă".

Campania, coordonată de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, are drept scop informarea cetăţenilor români asupra riscurilor la care se pot expune odată cu decizia de a căuta un loc de muncă, un program de studii sau de a se stabili în afara graniţelor României. Proiectul se derulează în două etape: prima - în lunile mai-iunie, destinată tinerilor, iar a doua - în septembrie-octombrie, destinată adulţilor. 

"Trebuie să prevenim aceste două fenomene"

"Consider că această iniţiativă este o iniţiativă care se pliază pe realitate şi că ea vine în completarea multor iniţiative europene, iar pentru a combate fenomenul criminalităţii organizate, al sclaviei moderne avem nevoie de iniţiative atât la nivel european, cât şi la nivel naţional. În ultima perioadă ştim că mulţi români au plecat să studieze, să muncească în afara graniţelor ţării şi cred că trebuie să prevenim aceste două fenomene pe care le-am amintit - cel al sclaviei moderne şi al criminalităţii organizate", a declarat Viorica Dăncilă, care a felicitat Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, celelalte ministere implicate, precum şi autorităţile locale. 

Premierul a spus că în perioada în care a fost europarlamentar a făcut parte dintr-o delegaţie care s-a deplasat în provincia italiană Ragusa, context în care a putut vedea ce înseamnă "sclavia modernă".

"Am văzut că lipsa de informare, lipsa unei campanii ne poate duce în situaţii nedorite, în care mulţi oameni pot suferi. De aceea cred că această iniţiativă, aplicată în 41 de judeţe ale ţării, poate aduce plusvaloare şi poate împiedica multe persoane să fie supuse unor tratamente nedorite. Cred că este important ca noi să putem preveni aceste lucruri şi sper ca această iniţiativă să fie un prim pas făcut în acest scop", a subliniat Viorica Dăncilă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
pixel