Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Scenariu pesimist în Marea Britanie: fără curent electric timp de 3 ore pe zi
WhatsApp
Britanicii ar putea rămâne fără curent electric chiar şi 3 ore pe zi, în cazul în care rezervele de gaz ale Regatului Unit scad prea mult. Avertismentul vine din partea autorităţii naţionale din sectorul energetic.

Oficialii acestui organism afirmă că 3 ore pe zi, legate, fără curent în locuinţe reprezintă scenariul cel mai pesimist, însă nu unul imposibil.

Întreruperile ar urma să se facă la orele de vârf, însă consumatorii vor fi preveniţi din timp. Totuşi, ministrul britanic care se ocupă de problemele climatice afirmă că executivul nu va cere şi nu le va impune niciodată cetăţenilor să facă economie.

Nu putem noi să le spunem oamenilor cum să trăiască, a declarat ministrul Graham Stuart, potrivit Reuters.

Țările din întreaga Europă elaborează planuri de urgență pentru iarnă împotriva întreruperii fluxurilor de gaze din Rusia din cauza războiului din Ucraina, ceea ce ar putea duce la raționalizarea și la reducerea exporturilor de energie către alte țări.

O penurie de gaze în Europa, precum și problemele de întreținere la mai multe centrale nucleare franceze, au crescut riscul ca Marea Britanie să nu-și poată asigura gazele de care are nevoie sau importurile de electricitate pe care le primește de obicei din țări precum Franța, Belgia și Olanda.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel