Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Scapă de mirosurile neplăcute din mașina de spălat și hainele vor fi mereu parfumate: secretele bunicilor au fost dezvăluite
WhatsApp
Dacă nu avem grijă de electrocasnicele noastre, le putem strica iremediabil.  
Scapă de mirosurile neplăcute din mașina de spălat și hainele vor fi mereu parfumate - secretele bunicilor au fost dezvăluite. Sursa - Pexels

Dacă nu spălăm frigiderul, vom avea în interior un miros neplăcut de mâncare și mucegai. Dacă uităm să curățăm cuptorul, se va acumula murdărie și grăsime care, la ardere, vor strica vasele.  

Frigiderul, cuptorul, mașina de spălat vase, și mașina de spălat trebuie păstrate în stare bună pentru un rezultat satisfăcător. Într-o mașină de spălat neglijată se va forma mucegai, se vor acumula bacterii, iar hainele vor mirosi urât.

 

Petele de pe haine pot fi eliminate ușor cu trei produse ieftine: doar unele gospodine cunosc acest truc

 

Să vedem cum putem elimina eliminăm mirosurile neplăcute din mașina de spălat pentru a avea mereu haine parfumate.

Cel puțin o dată pe lună trebuie să curățăm temeinic părțile mașinii de spălat, pe care le neglijăm: garnitura, filtrul și sertarul pentru detergent.

Pentru a face acest lucru putem folosi oțet sau, pentru un rezultat mai eficient, putem folosi înălbitor delicat. Într-o sticlă cu pulverizator vom pune 400 ml de apă și 100 ml de înălbitor ușor. Odată ce amestecul este gata, trebuie să-l pulverizăm în cuva mașini de spălat, acordând o atenție deosebită garniturii, o potențială locuință a bacteriilor.

Pune un pumn de sare pe mop când faci curățenie: trucul bunicilor, cu rezultate uimitoare

Când pulverizăm soluția de apă și înălbitor, trebuie să ajungem  și sub garnitura de cauciuc, pulverizând toată circumferința. Lăsăm să acționeze câteva minute. Între timp, scoatem sertarul pentru detergent și pulverizăm și pe el amestecul creat. Pentru o curățare mai intensă, îl putem spăla cu o periuță de dinți pentru a îndepărta orice urmă de murdărie.

În cele din urmă, punem un prosop și un lighean sub filtru. După ce am scos filtrul, acesta  trebuie lăsat la înmuiat într-o soluție de apă și oțet. Clătim, apoi, totul cu apă și efectuăm o spălare cu vid a mașinii de spălat la o temperatură ridicată, introducând oțet în coșul de detergent. În câțiva pași, vom elimina definitiv mucegaiurile, germenii și bacteriile, cauza mirosului neplăcut.

Cadă albă ca zăpada, cu acest amestec minune. Doar aplică-l și bucură-te de rezultate

 

Pentru a parfuma hainele putem acționa atât înainte, cât și după spălare. Dacă dorim să parfumăm rufele în mașina de spălat, putem adăuga, pur și simplu, câteva picături de ulei esențial în balsam.

Excelente sunt cele din citrice, precum portocala și lămâia, sau cele cu lavandă. Alternativ, putem adăuga aproximativ zece picături din aceste uleiuri la un litru de apă și apoi să le pulverizam pe haine, după ce acestea s-au uscat.  În plus, trebuie să ținem  întotdeauna, în sertarele dulapului, pliculețele de ceai sau parfumuri solide și hainele vor fi mereu parfumate.

 

BONUS. Ce să facem cu frigiderul dacă plecăm în concediu: îl lăsăm sau nu în priză? Sfatul gospodinelor cu experiență

 

Printre numeroasele dileme la plecarea în vacanță, una se referă la frigider. Cum să lăsăm frigiderul atunci când nu vom fi acasă mai multe zile: să-l scoatem din priză sau să-l lăsăm să funcționeze.

Când plecăm în vacanță trebuie să avem grijă să oprim apa, să stingem luminile, să scoatem din prize unele aparate electrice. 

Este o mare responsabilitate să le faci pe toate ca la carte, pentru că atunci când ești la 300 km distanță de casă, nu este suficient să te urci în mașină. Din acest punct de vedere, nu există nicio îndoială cu privire la unele lucruri: apa trebuie oprită, ferestrele - închise, iar unele aparate - scoase din prize.

Trucuri care te ajută să cureți fierul de călcat: Păstrează-ți hainele fără pete!

 

Există, însă, electrocasnice la care nu avem mereu răspunsul corect. Spre exemplu, cum  să lăsăm frigiderul când plecăm în vacanță: trebuie să-l scoatem din priză sau nu?

Cum să lași frigiderul când pleci în concediu? Lucrul de care trebuie să ne ocupăm, în primul rând, este factura de energie electrică. Dacă frigiderul rămâne în priză va consuma curent electric.

Regula bunului simț spune că ar fi indicat să oprim compartimentul frigider, evident golit de alimente, în timp ce partea congelatorului trebuie lăsată în priză. Mai ales dacă suntem plecați doar câteva zile.

 

Curăță un cățel de usturoi și aruncă-l în toaletă înainte de a merge la culcare. Trucul de care nu te poți lipsi

Pe de alta parte, în cazul vacanțelor lungi, de două sau mai multe săptămâni, ar fi bine să lăsăm totul oprit, evident după ce am golit frigiderul și congelatorul. Poate fi și o oportunitate de a-l curăța temeinic, folosind sare sau alte remedii excelente.

Trebuie să ne amintim să lăsăm ușile frigiderului deschise pentru a nu găsi, la întoarcere, mucegai. 

Atenție, însă, că aproape toate frigiderele din noua generație au  funcția - „vacanță”, concepută special pentru cei care sunt plecați de acasă, pentru câteva săptămâni. În acest caz, verificați cartea tehnică a frigiderului pentru a înțelege cum se folosește funcția respectivă.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel