Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
SCANDAL în USR. Peste 100 de membri cer echipei Barna să înceteze cu „execuțiile politice”. Reacție după mesajul de PROTEST
WhatsApp
Peste 100 de membri USR cer conducerii partidului să revină asupra deciziei de excludere a Olimpiei Ardelean, acuzând „execuții politice” ale celor care s-au manifestat critic față de conducerea partidului, potrivit unui mesaj postat pe Facebook de senatorul Mihai Goțiu.

Mesajul vine în contextul în care Olimpia Ardelean, de la USR Ilfov, a acuzat că a fost exclusă din organizație pentru o postare făcută la începutul lunii noiembrie în care afirma că Dan Barna a știut de semnături false la inițiativa „Fără Penali".

„Colega noastră Olimpia Ardelean, membru al Biroului Județean Ilfov, a fost exclusă pe baza unei postări de pe contul ei personal de Facebook, în care sesiza nereguli din cadrul organizației județene. De fapt, un avertizor de integritate a fost exclus din USR pentru că și-a făcut treaba, pentru că deranjează. Motivarea majorității de 13 care a votat excluderea în Biroul Național a fost că postarea Olimpiei Ardelean a adus prejudicii de imagine partidului și astfel s-au pierdut voturi în campania de Prezidențiale, prejudiciu de altfel nedovedit ci calificat ca fiind "potențial". Genul acesta de execuții politice nu au nimic de-a face cu valorile USR iar noi, subsemnații, nu tolerăm așa ceva. Prin ceea ce s-a întâmplat aseară, USR a pierdut masiv într-un aspect esențial al lui: libertatea de exprimare și respectul pentru dreptul la opinie al membrilor", se arată în mesajul semnat de 117 USR-iști, printre care parlamentarii Cristian Seidler, Tudor Benga, Stelian Ion, Mihai Goțiu, Prisnel Adrian, Vlad Alexandrescu, Mihai Botez și Florina Presadă, potrivit HotNews.ro.

USR a precizat pe Facebook că Olimpia Ardelean nu a fost exclusă pentru că a semnalat probleme cu semnăturile la inițiativa „Fără Penali", ci ca urmare a reclamațiilor făcute de 15 colegi „pentru jigniri și pentru o poziție publică ce a afectat imaginea USR în ultima campanie".

De asemenea, Dan Barna susține că Olimpia Ardelean a fost exclusă din partid ca urmare a unor sesizări legate „de injurii, de jigniri", și nu pentru că a reclamat nereguli la semnăturile strânse pentru inițiativa „Fără penali".El a precizat că e normal „să fie nemulțumiri" față de decizie, însă în partid „trebuie să avem niște limite".

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel