Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
SCANDAL în Parlament: „A făcut România de rahat, vine și face scandal”
WhatsApp
Schimburi de replici acide între PSD şi PNL-USR pe Legea bugetului au avut loc astăzi în Parlament. 

Parlamentarii PSD-ALDE au susţinut că amendamentele Opoziţiei nu specifică sursele de finanţare, drept urmare nu pot fi admise. A fost prezent la dezbatere şi ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici. Acesta a propus aleşilor să voteze proiectul de act normativ fără dezbatere.

Încă din debutul şedinţei, preşedintele Comisiei pentru buget a Senatului, social-democratul Viorel Arcaş a spus că dacă nu sunt amendamente, va supune la vot cererea de reexaminare. În replică, parlamentarii Opoziţiei au dorit să susţină amendamentele verbal.

Florin Cîţu: „Susţin amendamente. Spune foarte clar că ministrul Finanţelor trebuie să semneze o declaraţie pe proprie răspundere că datele prezentate în buget sunt corecte”.

Şi deputatul USR Cosette Chichirău a intervenit, precizînd că amendamentele ar trebui dezbătute.

Cosette Chichirău: „Amendamentul trebuie dezbătut şi votat. Noi nu ştim ce votăm. Nu putem citi o pagină într-o milisecundă. Ştim că sunteţi geniali”.

Florin Cîţu: „Domnule ministru de ce fugiţi aşa? Ne spuneţi cum e la Moscova. Aţi văzut studiul impactului pe OUG 114. Nu puteaţi să îl faceţi dvs plătit. L-aţi dat la BNR să îl facă?”

Cosette Chichirău: „Articolul 5, alineatul 7 se aduce modificare. Păi stăm pentru că aţi stat cu bugetul 3 luni de zile şi acum trebuie să o facem noi pentru dvs”.

Viorel Arcaş: „Văd că vă faceţi treaba”

Varujan Vosganian: „Dacă sunteţi aşa îngrijoraţi că bugetul întârzie, chiar nu înţeleg strategia aceasta de tragerea e timp. Ca să nu mai daţi vina pe nimeni. Toate amendamentele care nu au o sursă de finanţare clară, toate se resping de plano. Ca să nu avem nicio discuţie. Toate trebuie respinse pentru că nu respectă tehnica. Domnul Cîţu mi-a răspuns. Dacă sunteţi aşa de nu înţeleg de ce lungiţi. Preşedintele României este de vină. Toate amendamentele care nu au o sursă de finanţare clară, se resping, ele nu respectă tehnica”.

Pavel Popescu: „Le puneţi în deficit. Nicio problemă”.

Bogdan Huţucă: „Cereţi voie la preşedintele de şedinţă să luaţi cuvântul. Ce vă costă timp de două ore să discutăm nişte amendamente?”

Eugen Teodorovici: „Eu nu cer voie nimănui”.

Viorel Arcaş: „Dacă facem în băşcălie, nu are rost. supun la vot propunerea domnului Vosganian”.

Florin Cîţu: „A fost umilit la ECOFIN (ministrul Finanţelor - n.r.), a făcut România de rahat, dar aici vine şi face scandal”.

Eugen Teodorovici: „Ministerul de Finanţe respinge orice propunere a celor din stânga, din colţul roşu. Părerea mea e de a fi vot imediat pentru că toată lumea aşteaptă acest buget”.

Pavel Popescu: „PSD a luat banii primarilor”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel