Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Șase trucuri de la experți pentru a-ți păstra călcâiele netede pentru sezonul de plajă
WhatsApp
Este sezonul sandalelor, ceea ce înseamnă că picioarele tale vor fi expuse, fie că ești pregătită sau nu. Dacă ți-ai petrecut toată iarna și primăvara ascunzându-le în șosete și cizme, este timpul pentru o revizuire majoră a îngrijirii pielii. Află ce trucuri ți-am pregătit pentru niște picioare de zeiță.
Șase trucuri de la experți pentru a-ți păstra călcâiele netede pentru sezonul de plajă  / Foto: Unsplash

Din fericire, nu este nevoie să vă grăbiți la magazin pentru creme scumpe sau la salon. Există câteva trucuri simple pe care le puteți face acum pentru a vă îmbunătăți piele de pe călcâie și produse pe care le puteți folosi și le aveți deja acasă.

Citiți mai departe pentru a afla ce recomandă dermatologii, podiatrii și experții în îngrijirea pielii pentru a vă face călcâiele super netede pentru sezonul de plajă și pentru a vă ajuta să le păstrați așa.


1. Înmoaie-ți picioarele înainte de a aplica crema hidratantă


Există un motiv pentru care manichiuristele îți înmoaie picioarele atât de mult timp în salon înainte de pedichiură. Dermatologul și co-fondator al Stryke Club Sheilagh Maguiness, MD, sugerează înmuierea înainte de a aplica crema hidratantă pentru a obține picioarele "frumoase și ridate". Odată ce ați făcut acest lucru, "stratul exterior al pielii s-a extins de fapt datorită apei care se înmoaie".

Când picioarele sunt ude, puteți reține apa aplicând o cremă hidratantă groasă pentru a "bloca toată acea hidratare și pentru a ajuta la înmuierea picioarelor și la repararea barierei cutanate din acea zonă".


2. Asigură-te că picioarele tale sunt hidratate înainte de culcare


Apropo de crema hidratantă, una dintre cele mai bune modalități de a te asigura că pielea călcâielor tale rămâne pregătită pentru sandale este să te hidratezi noaptea. Păstrează o cremă hidratantă rezistentă pe noptieră, pe care să o aplici înainte de a te culca.

Dermatologul certificat Kemmy Mokaya, MD, recomandă aplicarea "cremelor și unguentelor hidratante groase noaptea, după ce îți cureți picioarele". Ea sugerează "masarea cu ulei de migdale, ulei de nucă de cocos sau ulei de măsline, urmată de un strat gros de cremă hidratantă". După ce ați terminat rutina, puneți șosete de bumbac peste noapte, astfel încât pielea să poată absorbi crema hidratantă. (Și pentru a vă proteja așternuturile).


3. Exfoliază-ți picioarele în mod regulat


Dacă singura dată când îți exfoliezi picioarele este în timpul unei pedichiuri, ar putea fi timpul să introduci un scrub. Mokaya sugerează exfolierea cu loofahs, tampoane, pietre pentru picioare sau alte exfoliante pentru picioare, dar avertizează "să nu frecați prea tare pentru a evita deteriorarea pielii".

Rosmy Barrios, MD, șefa departamentului anti-îmbătrânire de la IM Clinic și autoare de conținut medical la Health Reporter, explică faptul că "prin îndepărtarea pielii moarte previi apariția fisurilor la călcâie".

Dacă pielea cea mai dură nu pare să se înmoaie, Mokaya recomandă să luați în considerare exfolianții chimici, inclusiv acidul salicilic, lactatul de amoniu, ureea, acidul glicolic și acizii din fructe, cum ar fi acidul citric și malic. Aceste ingrediente se găsesc adesea în cremele de picioare și în șosetele exfoliante.


4. Nu săriți peste crema de protecție solară


Nu uitați de crema de protecție solară! Suzanne Levine, DPM, podiatru estetician, chirurg podiatric al piciorului și fondator al Millennium Podiatry spune că crema de protecție solară "îți va menține picioarele întinerite".

Mokaya notează: "În plus față de utilizarea regulată a cremei de protecție solară pe picioare, practicați, de asemenea, protecția solară prin acoperirea picioarelor și căutarea de umbră în aer liber." Probabil că nu vă veți da seama că picioarele vă ard până când va fi prea târziu.


5. Purtați încălțăminte de protecție și respirabilă


În secunda în care apare vara, este tentant să scoți șlapii, dar Mokaya spune să îi păstrezi pentru ocazii speciale și să optezi în schimb pentru încălțăminte confortabilă și respirabilă. "În timp ce sandalele, șlapii și alți pantofi deschiși sunt confortabili în timpul verii, ei expun picioarele la căldură, la soare și la alte elemente care epuizează umiditatea", avertizează ea. Alegeți pantofi care protejează picioarele de elemente, în special pentru persoanele active care sunt adesea în aer liber sau care fac naveta într-un oraș aglomerat.

Rojas este de acord. "Cel mai bun mod de a vă asigura că aveți tocuri și picioare netede pentru sezonul de plajă este să încercați să purtați pantofi confortabili și bine ajustați", confirmă ea. "Purtați tocuri înalte doar la ocazii speciale, deoarece acestea sunt vinovate de a vă da cornițe și calusuri urâte."


6. Luați în considerare utilizarea ingredientelor DIY la domiciliu


În timp ce o mulțime de produse de pe piață fac minuni, puteți, de asemenea, găti o mască pentru picioare acasă pentru a vă ajuta tocurile să rămână netede. Barrios aprobă folosirea ocazională a unei măști cu miere, care are "proprietăți antibacteriene și antimicrobiene, așa că curăță și chiar vindecă rănile".

Rojas încurajează prepararea unui exfoliant de casă cu ulei de nucă de cocos și zahăr, prietenos cu bugetul, și promite că veți vedea o diferență. "Cel mai bun moment pentru a încerca acest lucru este după duș, deoarece picioarele calofile și uscate au fost înmuiate", spune ea.

Uleiul de nucă de cocos, în special, este excelent pentru călcâiele crăpate. Barrios îl creditează cu hidratarea, având un efect antimicrobian și reducând inflamația. Încercați-l - călcâiele dvs. vă vor mulțumi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel