Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Salvează hainele albe, distruse de mașina de spălat, cu aceste ingrediente. Trebuie doar să le amesteci
WhatsApp
Când pornești mașina de spălat trebuie să separi hainele albe de cele colorate, ca să nu ai parte de surprize neplăcute.
Salvează hainele albe, distruse de mașina de spălat, cu aceste ingrediente. Trebuie doar să le clătești. Sursa foto: freepik.com

Din păcate, regula nu  este respectată întotdeauna. Și, când deschizi mașina de spălat, descoperi că hainele albe au devenit gri sau roz. Nu te grăbi să le arunc. Există mai multe trucuri care te vor ajuta să le restabilești culoarea.

Dacă observi că o haină albă s-a colorat, încearcă să iei măsuri imediat. Încearcă să o speli din nou în modul obișnuit, după ce ai sortat conținutul mașinii de spălat după culori. Pentru o mai mare eficacitate, hainele albe, care s-au colorat, pot fi frecate cu săpun de rufei lăsate de 3-4 ore. Ulterior, pornește din nou mașina de spălat.

Trucul viral de pe TikTok pentru a albi hainele ca zăpada. Fă o magie!

Dacă petele colorate sau cele închise la culoare nu au avut timp să se usuce, le poți îndepărta cu detergent de vase. Adaugă-l în apă fierbinte și înmoaie lucrurile în această soluție timp de câteva ore. Dacă  nu funcționează, atunci este nevoie de acțiuni mai serioase.

Dacă trebuie să înălbești articolele pătate, încearcă să le speli în mașina de spălat cu pudră de înălbitor.

Amestecă puțină miere cu un gălbenuș de ou și toarnă amestecul într-o mănușă de unică folosință: Secretul bunicilor, care te va uimi!

Înălbitorul lichid se adăugă în compartimentul de prespălare. Pentru a nu strica complet lucrurile albe, asigură-te că urmezi instrucțiunile de pe etichetă. Dacă haina nu poate fi spălată la mașină, pune-o la înmuiat în înălbitor, pentru 5-6 ore, înainte de a o spăla manual.

Înălbitorul poate fi folosit dacă țesăturile sunt albe. Hainele colorate, după o astfel de spălare, își pot pierde culoarea. Pentru acestea, se recomandă utilizarea produselor pentru țesături colorate.  

SFAT: Atunci când cumperi înălbitor, acordă atenție compoziției. Detergenții cu clor nu sunt recomandați pentru spălarea țesăturilor delicate: mătase, lână, in. Țesătura se poate deteriora de la un impact atât de agresiv.

Cum să faci „trucul hotelului”, astfel încât praful să nu se mai vadă în casa ta multă vreme

Haine fierte:  Pentru 4 litri de apă ai nevoie de 2 lingurițe de amoniac sau 2-3 linguri de peroxid de hidrogen. Se toarnă apă într-o  cratiță mare, se adaugă amoniacul sau peroxidul, se amestecă  și se pun lucrurile vopsite în soluție. Pune vasul pe aragaz și lasă să fiarbă la foc mic, aproximativ o oră.

Amoniac și apă:  Se dizolvă 10 ml de amoniac în 5 litri de apă fierbinte. Pune la înmuiat  articolul în această soluție puțin 1-1,5 ore. După aceea, petele ar trebui să dispară. Dar fii pregătit pentru faptul că hainele vor avea un miros puternic de amoniac. Pentru a-l elimina, clătește haina în apă cu balsam parfumat.  

Amidon, sare și acid citric. Amestecă în proporții egale acid citric, sare, amidon și săpun de rufe ras. Se amestecă bine și se adaugă puțină apă caldă pentru a face o pastă groasă. Aplică pasta pe zonele deteriorate ale hainelor. Lasă hainele așa pentru 8-10 ore, apoi clătește-le.

 

Șapte probleme pe care bicarbonatul le rezolvă cât ai clipi. Cele mai eficiente trucuri

 

Știai câte beneficii are bicarbonatul de sodiu în viața ta de zi cu zi? De la trucuri în bucătărie în care îl poți folosi, până la trucuri de frumusețe. Descoperă-le pe toate mai jos.

Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit pentru mai multe lucruri decât crezi, în afară de copt. Acest produs natural nu numai că dă un gust mai bun prăjiturilor tale, dar îți îmbunătățește și viața în cel mai lipsit de substanțe toxice și ecologic mod posibil (alte produse prietenoase cu utilizări multiple sunt lămâile și uleiul de măsline). Acest produs minune super ieftin ajută la reglarea și neutralizarea pH-ului, ceea ce înseamnă că o substanță nu este niciodată prea acidă sau prea alcalină.

 

Bicarbonatul de sodiu albește dinții

Un sfert de linguriță de bicarbonat de sodiu amestecat cu apă oferă dinți mai strălucitori și mai albi. Periajul dinților cu bicarbonat de sodiu ajută la albirea unor pete dentare. Amestecați câteva picături de apă cu un sfert de linguriță de bicarbonat de sodiu, amestecați și faceți o pastă groasă. Aplicați-o pe dinți cu degetele sau cu o periuță de dinți cu peri moi.

Tratați mâncărimile pielii cu bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu ajută la reducerea mâncărimilor și a roșeaței cauzate de înțepăturile de insecte și datorită altor probleme ale pielii. Acesta întrerupe bacteriile de la suprafață care ajută la prevenirea infecțiilor. Faceți o pastă de bicarbonat de sodiu și aplicați-o pe zona afectată pentru ușurare.

O formulă magică cu doar două ingrediente pentru a șterge și a face podeaua să strălucească ca o oglindă. Un truc simplu pentru gospodine

 

Elimină mirosul urât al picioarelor

Dacă îți miros picioarele, te mănâncă sau doar te dor, pune într-un lighean multă apă, 3 linguri de bicarbonat de sodiu, o lingură de sare și o lingură de ulei esențial de mentă, amestecă bine și stai 20 de minute cu picioarele la înmuiat.

Curăță murdăria de pe suprafețe

Bicarbonatul de sodiu este o alternativă făcută în casă la lucrurile scumpe pentru curățarea gospodăriilor pe care le procurați de la magazin. Puteți turna bicarbonat de sodiu direct pe suprafața murdară și lăsați să stea timp de 5 minute, apoi ștergeți cu un burete umed frecând ușor.


Bicarbonatul de sodiu ajută la înveselirea și dezodorizarea hainelor

Este un instrument valoros în spălătorie. Bicarbonatul de sodiu este un alcalin, o sare solubilă care ajută la îndepărtarea și petelor pe care le păstrează hainele curate și proaspete. Hainele pot fi, de asemenea, dezodorizate prin adăugarea a 1/2 cană de bicarbonat de sodiu la ciclul de clătire.

Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel