Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Salonul Auto de la Geneva, în format redus. Dacia, prezentă cu două modele
WhatsApp

Azi, Salonul Auto Internațional de la Geneva, se redeschide, cu un format redus, după ce în ultimii 4 ani a rămas închis din cauza pandemiei covid-19. Aceasta este cea de a 100-a ediție a cunoscutului eveniment auto. Timp de o săptămână, deși anvergura show-ului este la jumătate, va fi principalul eveniment din sectorul auto.

Un număr limitat de mărci vor fi prezente la actuala ediție. Renault Dacia va fi singurul reprezentat european, alături de producători importanți ca BYD, SAIC, Lucid Motors.

Marii absenți ai ediției sunt: grupul Volkswaken cu Audi, Skoda, Lamborghini, Bugatti și Porsche, grupul Stellantis cu Peugeot, Citroen, Alfa Romeo și Maserati, la care se adaugă BMW, Mercedes, dar și grupurile Toyota și Hyundai-Kia.

Cunoscut ca un eveniment în care au loc lansări de modele sport și de lux, Salonul Auto de la Geneva de anul acesta nu se ridică la nivelul așteptărilor.

Câteva lansări de modele electrice vor avea totuși loc, noului Renault R5, versiunea electrică a vehiculului model, va fi la un preț competitiv, Dacia va prezinta a treia generație a SUV-ului urban Duster, dar și o variantă actualizată a modelului electric Spring. Producătorul chinez BYD va lansa brandul de lux Yangwang, în Europa, dar și SUV-ul său de lux, U8. Grupul SAIG ​​va prezenta marca sa IM - mobilitate inteligentă, unde se așteaptă ca sedanul său L6 să concureze cu mașinile electrice de lux din Europa.

SIAG estimează că anul acesta va avea peste 200.000 de vizitatori între 26 februarie și 3 martie. Ca urmare a pandemiei și a anulării mai multor ediții, Salonul Auto de la Paris și Salonul Auto de la Munchen au venit cu o ofertă nouă pentru a atrage cât mai mulți vizitatori.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel