În plus, ingredientele se găsesc ușor, iar salata se prepară rapid. Combinația de carne de pui și ananas dulce face din această salată o gustare grozavă de sărbători.
Salata stratificată se dovedește a fi foarte fragedă și toți invitații o vor savura cu plăcere.
Ingrediente:
file de pui fiert - 300 grame
ciuperci - 300 grame,
ananas - 400 grame,
ouă - 2 bucăți,
cașcaval - 200 grame,
maioneză - 200 ml,
ulei vegetal pentru prăjit.
Pieptul de pui se fierbe, se sărează puțin, apoi se lasă să se răcească. Ulterior, pieptul depui se taie fâșii.
Ciupercile se spală și se taie în bucăți. Ceapa se curăță de coajă și se taie cubulețe. În continuare, prăjiți ciupercile ți ceapa într-o tigaie într-o cantitate mică de ulei. Asezonați-le cu sare și piper și lăsați-le să se răcească.
Pate rafinat din ouă fierte. După această rețetă nu o să le mai mănânci altfel!
Tăiați ananasul în cuburi mici. Ouăle trebuie fierte tari timp de 10 minute, apoi decojite și tăiate cubulețe. Cașcavalul se dă prin răzătoare medie.
Acum trebuie să asamblați salata în straturi. Pe un platou, se așeză fâșiile de carne de pui, care se ung cu maioneză. Urmează un strat de ciuperci, prăjite cu ceapă. Ungeți și acest strat cu maioneză.
Urmează un strat de ananas, unul de ouă și unul de cașcaval. Nu uitați să ungeți fiecare strat cu maioneză. Puneți salata la frigider peste noapte. Acoperiți salata cu nuci tocate sau cu nuci întregi de pin. Poftă bună!
Pâinea de portocale este un desert sicilian, care are o aromă intensă de citrice. Este un preparat foarte simplu pentru care ai nevoie de un mixer și un bol. Rezultatul este o prăjitură pufoasă, cu o aromă puternică și intensă.
Pentru pâinea cu portocale trebuie să folosești portocale organice. În plus, semințele trebuie eliminate pentru a evita ca acestea să elibereze un gust amar.
Ingrediente:
300 grame de făină,
3 ouă,
100 grame ulei,
250 grame zahăr,
100 ml lapte,
1 plic de drojdie uscată,
1 portocală organică (fără sâmburi),
1 linguriță de esență de vanilie.
Portocala se spală și se taie în bucăți, păstrând coaja. Se pune într-un blender și se adaugă laptele și uleiul și se mixează până când amestecul devine omogen și cremos. Într-un castron, se cerne făina și se adaugă zahărul, apoi se adaugă ouăle și lingurița de vanilie.
Cu ajutorul unui mixer electric, ingredientele se amestecă de câteva secunde. Acum adăugați și amestecul de portocale și mixați. Se adaugă praful de copt.
O formă de copt de 24 cm se unge cu ulei. Turnați aluatul în tavă și se coace la 180° timp de 60 de minute într-un cuptor static (160° timp de 50 de minute dacă este ventilat).
Prăjitura coaptă se scoate din formă și se lasă să se răcească, apoi de unge suprafața cu marmeladă de portocale.
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News