Salată de ciuperci cu usturoi și maioneză este o rețetă pe bază de ciuperci proaspete fierte sau conservate, mărar, usturoi și maioneză. Această Salată de ciuperci cu usturoi și maioneză este o rețetă delicioasă, preparată în mod tradițional în România.
Am crescut cu această salată și am uitat de ea o vreme. Nu știu sigur de ce, pentru că este o rețetă delicioasă și super ușor de făcut.
Revenind la această salată, trebuie să spun că nu ai cum să greșești cu ea. Dacă vă plac ciupercile, vă va plăcea rețeta.
Românii iubesc usturoiul într-o mulțime de alimente. Le place și mărarul. Cu toate acestea, dacă doriți să fiți mai ușori cu usturoiul din diferite motive, nu ezitați să adaptați rețeta la gustul dumneavoastră.
Serviți această rețetă pe felii subțiri de baghetă sau pe pâine proaspăt coaptă, sau pur și simplu puneți bolul pe masă și permiteți invitaților să se servească singuri.
Dacă doriți să reduceți numărul de calorii sau de carbohidrați, serviți salata pe felii de ardei roșu.
Puteți folosi orice fel de ciuperci vă place, proaspete, gătite sau la conservă. Cred că cel mai simplu și cel mai comod mod de a o face este cu ciuperci din conservă.
Ciupercile champignon sau portobello merg bine pentru rețetă.
Totuși, dacă doriți să folosiți ciuperci proaspete, fierbeți-le în apă sărată timp de 5-10 minute până se înmoaie, apoi scurgeți-le foarte bine și folosiți-le.
- 2 conserve de ciuperci
- 150 de grame de maioneză
- 2 căței de usturoi zdrobiți
- 1 linguriță de mărar proaspăt sau uscat
Deschideți conservele de ciuperci și scurgeți tot lichidul. Stoarceți ciupercile pentru a elimina excesul de umiditate.
Tăiați și puneți ciupercile într-un castron mediu.
Adăugați usturoiul zdrobit, mărarul și maioneza.
Combinați ușor toate ingredientele.
Serviți rece pe felii de baghetă proaspătă sau altă pâine proaspătă.
Dacă folosiți ciuperci proaspete, puneți un kilogram de ciuperci în apă sărată și aduceți la fierbere. Fierbeți la foc mic timp de 5-7 minute până când ciupercile sunt moi. Se scot, se scurg și se folosesc în salată.
În loc de mărar, puteți folosi pătrunjel.
În loc de usturoi, folosiți ceapă verde sau ceapă roșie tocată .
De asemenea, în cazul în care preferați salatele cu mai puțină maioneză, puteți înlocui jumătate din cantitatea de maioneză cu smântână.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News