Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Te lovești de o problemă deosebită și vrei să o semnalezi? Ai nevoie de ajutor pentru reintegrarea pe piața muncii? Așteptăm mesajele tale de luni până vineri între orele 9:00 și 18:00 la numărul de telefon 0722.264.462 sau pe email la [email protected].
Conținuțul acestui site nu reprezintă poziția oficială a Secretariatului General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.
Salarii mai mari, acasă! Oferte de muncă în Cloud, pentru specialiști în mai multe domenii
WhatsApp
Încă din anul 2015, multe companii internaționale au venit la „vânătoare” de talente, la târgurile de joburi din România, cu oferte foarte avantajoase: servere mutate în sistem „cloud”, care fac posibilă munca de oriunde, cu simpla condiție să existe conexiune la internet.    
Locuri de muncă pentru românii din diaspora (Sura foto: Agerpres)

Mulți tineri români care își doreau să plece la o companie din Occident au ales, astfel, să lucreze de acasă sau să călătorească și să lucreze, în același timp. Sistemul „cloud” - pe care-l preferă din ce în ce mai multe companii, le permite specialiștilor români din diverse domenii de activitate să lucreze pe bani mulți, fără să mai plece din țară. Iar economia pe care o pot face, dacă nu mai au cheltuieli pentru chirie și întreținere, le sporește veniturile. Companiile plătesc la fel de bine ca „afară” pentru specialiștii care vor să lucreze în acest sistem.

Nu doar specialiștii în IT au parte de aceste oferte, ci și inginerii, tehnicienii, statisticienii și experții în alte domenii. Se poate lucra foarte bine în echipă, chiar dacă distanțele între membri sunt, uneori, de mii de kilometri.

„Îmi place să călătoresc, iar jobul în „cloud” m-a ajutat să-mi satisfac atât plăcerea de a vedea lumea, cât și nevoia de a avea câștiguri financiare mari. Am aplicat pentru un astfel de job, la târgul de la București, din toamna lui 2015, „Angajatori de Top”. Apoi am găsit și alte oferte și m-am obișnuit să lucrez cu echipa de la distanță. Sunt eu, cu laptopul și conexiunea la internet. Fiecare știe ce are de făcut, iar jobul e minunat. Și salariul, de asemenea. Acum pot lucra de acasă, pentru că perioada de „lockdown” nu ne-a afectat decât prin faptul că nu am mai putut călători”, explică Adina, o tânără ingineră angajată la o companie din Canada, care din luna martie s-a întors în România, după aproape cinci ani de călătorie prin lume, cu jobul „la purtător”.

În ultimii ani, ofertele de locuri de muncă în acest sistem s-au înmulțit, iar sistemul de lucru s-a perfecționat. România are avantajul celei mai mari viteze a internetului, chiar și în multe zone din mediul rural, astfel încât cei care pot accesa un astfel de loc de muncă se pot întoarce acasă, unde se reduc și cheltuielile, dar mai ales crește satisfacția de a fi aproape de familie. Și inginerii români au dezvoltat astfel de sisteme, ale căror costuri sunt de zeci de ori mai mici decât cele pentru serverele clasice. Se folosesc deja în unele domenii, iar spațiul de stocare a datelor este foarte mare. Astfel, costurile angajatorului cu logistica scad și pot fi menținute la un nivel ridicat cele cu forța de muncă.     

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Locul tau este acasa! Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel