Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Sala Polivalentă din Cluj, transformată degeaba în spital COVID. Se demontează paturile și se reiau competițiile sportive
WhatsApp
Sala Polivalentă din Cluj-Napoca a fost transformată degeaba în centru de spitalizare, pentru că nu a fost folosită nici măcar o zi. Acum, paturile sunt demontate, întrucât există cereri pentru competiții sportive. 

ISU Cluj a început marți demontarea celor 350 de paturi din centrul de spitalizare pentru bolnavii COVID-19 din Sala Polivalentă, inaugurat la începutul lunii mai și care nu a fost folosit nici măcar o zi.

Purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, Andrei Biriș, a declarat pentru MEDIAFAX că toate bunurile vor fi depozitate în spațiile inspectoratului. Dacă va fi nevoie, paturile pot fi remontate în maxim 3 zile.

Prefectul Clujului, Mircea Abrudean, a declarat, la rândul său, că decizia de demontare a paturilor din Sala Polivalentă a fost luată de autorități având în vedere evoluția epidemiologică pozitivă. În Cluj sunt doar 35 de cazuri de Covid-19.

„De asemenea, sunt solicitări de competiții sportive și alte evenimente care trebuie să se desfășoare în BT Arena. Astfel, în acest moment nu se justifică blocarea acestui spațiu”, a subliniat Abrudean.

Sala Polivalentă BT Arena din Cluj-Napoca a fost transformată într-un centru de spitalizare pentru bolnavii de COVID-19, inaugurat în 6 mai. Aici au fost montate 350 de paturi, dotate complet. Banii pentru amenajarea sălii au venit din donaţii. Primarul Emil Boc declara atunci că noul centru de spitalizare pentru bolnavii de COVID -19 era parte a unui plan de rezervă pentru situaţii de care spera să nu se întâmple niciodată.

Noul centru de spitalizare a costat aproape un milion de lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel