Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ryanair anunță că tarifele biletelor vor crește cu 10% vara aceasta
WhatsApp
Ryanair avertizează că tarifele aeriene vor crește în vara acestui an din cauza întârzierilor la livrarea avioanelor Boeing.
Călătoriți în Spania? Ryanair menţine purtarea măştii pe 15 dintre rutele sale europene

Într-o declarație recentă, șeful executiv al Ryanair, Michael O'Leary, a avertizat că călătorii vor resimți o creștere a tarifelor aeriene în această vară, ca urmare a întârzierilor în livrarea noilor avioane Boeing. 

O'Leary a explicat că aceste întârzieri vor restrânge capacitatea de transport a pasagerilor, determinând o creștere posibilă de până la 10% în prețurile biletelor de călătorie cu Ryanair.

Compania irlandeză se confruntă cu probleme legate de livrarea a 57 de avioane Boeing 737 Max 8200, care trebuiau să ajungă până în martie, dar numai 40-45 dintre ele ar putea sosi la timp pentru sezonul de vară. O'Leary a subliniat că aceste întârzieri sunt rezultatul controalelor de calitate sporite impuse de Boeing după un incident din ianuarie, când o bucată dintr-un avion a explodat în timpul unui zbor al Alaska Airline.

 

Și Wizz Air se confruntă cu probleme 

 

Șeful Ryanair a exprimat frustrarea față de „confuzia” primită de la Boeing și a criticat standardele de control al calității ale producătorului american. El a subliniat că, în ciuda economiilor realizate prin acoperirea combustibilului, majorarea tarifelor nu va fi la fel de abruptă ca în 2023, când s-a înregistrat o creștere de 17%.

Comentând asupra situației generale a industriei aeriene, O'Leary a indicat că și alte companii aeriene se confruntă cu constrângeri de capacitate din cauza indisponibilității aeronavelor. Probleme cu motoarele Pratt & Whitney, spre exemplu, au afectat transportatorii precum Wizz Air.

Previziunile inițiale ale Ryanair pentru transportul a 205 milioane de pasageri până la sfârșitul lunii martie 2025 ar putea fi ajustate în scădere, având în vedere situația actuală. O'Leary a subliniat că o creștere a capacității ar putea aduce o scădere a tarifelor, dar cu mai puține avioane disponibile, ajustarea la 200 de milioane de pasageri este o opțiune inevitabilă.

Reprezentanții Boeing au declarat că lucrează pentru a răspunde preocupărilor și pentru a elabora un plan pentru a consolida calitatea avioanelor 737 și performanța de livrare. Ryanair speră, de asemenea, să obțină compensații pentru impactul financiar al întârzierilor la livrare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel