Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rusia nu este intimidată de consolidarea militară a SUA în Europa, afirmă ministrul adjunct de externe
WhatsApp
Rusia a declarat miercuri că nu se va lăsa intimidată de întăririle militare americane în Europa, în contextul în care tensiunile cresc în spirală din cauza intervenției militare a Moscovei în Ucraina.

"Cred că cei care propun astfel de soluții au iluzia că vor putea să intimideze Rusia, să o limiteze cumva - nu vor reuși", a declarat presei ministrul adjunct de externe Serghei Ryabkov.

"Securitatea țărilor în care vor apărea contingente suplimentare nu va fi întărită. Perspectiva de stabilizare va fi îndepărtată. Riscurile vor crește", a adăugat el, conform Euronews.

El a precizat că Rusia va răspunde.

"Avem capacitățile și resursele necesare", a adăugat Ryabkov, amenințând cu represalii. "Acum, ceea ce se întâmplă va duce cu siguranță la măsuri compensatorii din partea noastră".

Liderii NATO au invitat miercuri Finlanda și Suedia să se alăture, după ce Turcia a renunțat la obiecții, în timp ce alianța căuta să-și modernizeze apărarea la un summit dominat de intervenția Moscovei în Ucraina.

 

SUA reacționează la "schimbarea mediului de securitate

 

Joe Biden a oferit detalii despre sporirea forțelor americane în Europa în timp ce s-a întâlnit cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, în capitala spaniolă.

Aceasta a urmat anunțului său de marți, potrivit căruia SUA își vor amplasa cele două distrugătoare suplimentare la baza navală de la Rota, în Spania. Statele Unite furnizează cea mai mare parte a puterii militare a NATO.

"NATO este puternică și unită, iar pașii pe care îi luăm în timpul acestui summit, ne vor spori și mai mult forța colectivă", a declarat el. "Astăzi anunț că Statele Unite își vor spori poziția de forță în Europa și vor răspunde la mediul de securitate în schimbare, precum și la consolidarea securității noastre colective." 

Președintele american s-a aliniat alături de Stoltenberg și de alți 29 de lideri naționali pentru o fotografie la summitul foarte așteptat al alianței militare.

Norvegia a anunțat, de asemenea, miercuri, că trimite trei baterii de lansatoare de rachete cu rază lungă de acțiune MLRS în Ucraina. Marți, miniștrii german și olandez ai apărării au anunțat livrarea a șase obuziere suplimentare.

Moscova a calificat drept "destabilizatoare" ultimele măsuri ale NATO, afirmând că acestea nu vor spori securitatea.

"Cei care propun astfel de decizii au iluzia că Rusia poate fi intimidată, cumva stăpânită: nu vor reuși", a declarat ministrul adjunct de externe rus Serghei Ryabkov.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel