"Limba soacrei" este un aperitiv popular din vinete. Nimeni nu știe de ce se numește aperitivul așa și ce legătură are soacra cu el, dar toată lumea iubește acest fel de mâncare. Vinetele prăjite sunt combinate perfect cu sos picant și roșii proaspete. Pentru a vă bucura de această combinație în timpul iernii, puteți, de asemenea, să conservați "limba soacrei" pentru iarnă.
Ingrediente:
Vinete - 2 unități.
Roșii - 3 buc.
Maioneză - 100 gr.
Usturoi - 5 căței.
Ulei vegetal - 100 g.
Verdețuri pentru decorare.
Cum se prepară:
Se spală vinetele și se taie pe lungime în felii subțiri. Se sărează fiecare felie și se lasă 30 de minute pentru ca amărăciunea să iasă. Apoi clătiți sarea. Se zdrobește usturoiul cu presa și se amestecă cu maioneza. Tăiați roșiile în felii subțiri.
Se încinge uleiul într-o tigaie. Se ung vinetele cu sare. Prăjiți feliile în ulei pe ambele părți până când devin aurii.
Scurgeți vinetele pe un șervețel pentru a scurge uleiul. Se unge o parte cu maioneză și usturoi. Se pune o felie de roșie pe marginea vinetei și se înfășoară rulourile. Se presară cu ierburi proaspete la servire.
Ingrediente:
Vinete - 4 bucăți.
Roșii - 3 buc.
Brânză tare - 100 gr.
Usturoi - 2 căței.
Ulei vegetal - 2 linguri.
Sare, piper după gust.
Preparare:
Vinetele se taie în felii lungi și subțiri și se pun la înmuiat în apă cu sare timp de 30 de minute, pentru a nu deveni amare. Se toacă usturoiul mărunt și se freacă vinetele. Tăiați roșiile în felii subțiri.
Se așază vinetele pe o tavă de copt unsă și roșiile deasupra. Se condimentează cu sare și piper după gust. Se presară legumele cu brânză rasă. Se coace în cuptor timp de 25 de minute la 180°. Se decorează cu verdeață tocată chiar înainte de servire.
Ingrediente:
Vinete - 2 kg.
Roșii - 2 kg.
Ardei dulce - 0,5 kg.
Ardei iute - 1 condiment.
Usturoi - 12 căței;
Sare - 2 linguri.
Zahăr - 200 gr.
Oțet - 100 ml.
Mod de preparare:
Se toacă roșiile, ardeii dulci și iuți într-un blender pentru a obține un piure. Se toarnă piureul de legume într-o cratiță și se pune la foc mic. Se aduce la fierbere și se adaugă sarea, zahărul și oțetul. Se fierbe timp de 20 de minute la foc mic.
Se taie vinetele în felii subțiri și se pun într-o cratiță cu piureul de roșii, se fierb încă 20 de minute. Se amestecă din când în când, pentru a preveni arderea vinetelor. Adăugați usturoiul ras în tigaie și mai fierbeți încă 5 minute.
Puneți salata în borcane sterilizate și închideți-le cu un capac. Se întoarce cu susul în jos, se acoperă cu o pătură caldă și se păstrează până se răcește.
-------------------------------------------------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News