Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Românii din Spania s-au reprofilat pe achiziția de proprietăți de lux: Piața imobiliară exclusivistă a explodat în pandemie
WhatsApp
7% dintre cumpărătorii de case de peste 500.000 de euro în 2020 pe teritoriul Spaniei erau străini, cel mai mare procent de când registratorii au început să colecteze aceste date în 2013. Cu câteva excepții, în majoritatea teritoriilor spaniole, românii au fost principalii cumpărători.

Coronavirusul a schimbat multe lucruri, de asemenea, în sectorul imobiliar. Dar cel puțin unul a rămas neschimbat: procentul străinilor pe piața internă de lux a continuat să crească. Acest lucru este confirmat de Anuarul 2020 al statisticilor imobiliare oferit de Colegiul Registratorilor și care constituie una dintre cele mai detaliate radiografii ale activității imobiliare din Spania.

Potrivit acestei surse, 6,96% din casele a peste jumătate de milion de euro care s-au tranzacționat anul trecut aveau în spate un cumpărător străin. Este cel mai mare procent de când aceste date au început să fie colectate în 2013, anul în care Spania a început să acorde vize de ședere cetățenilor non-UE în schimbul cheltuielilor de peste jumătate de milion de euro,ceea ce este cunoscut sub numele de vize de aur.

Piața imobiliară din Spania a explodat în pandemie

 

Cu toate acestea, acest lucru nu pare să fie motivul pentru prezența mai mare a străinilor pe segmentul caselor de lux anul trecut. Cei care au rezistat cel mai bine atacului pandemiei au fost, mai presus de toate, cetățeni ai altor țări ale Uniunii Europene, care au garantat șederea în Spania. Acestea au reprezentat, în cadrul grupului de străini, 65% din cumpărătorii de case de peste jumătate de milion de euro, un procent mai mare decât în ​​2019.

În 2019 cetății non-spanioli au cumpărat 3.858 de case de peste 500.000 de euro, în timp ce în 2020 operațiunile au rămas la 3.330, cu 13,7% mai puțin. Însă scăderea este sensibilă, față de aproape de 17% cu cât a scâzut piața imobiliară din Spania în ansamblu, în 2020, însă cei care au cumpărat proprietăți de lux au fost cu 18% mai mult străini.

Românii s-au reprofilat pe achiziția de proprietăți de lux, în Spania

 

Britanicii erau cea mai frecventă naționalitate străină pe piața imobiliară din Alicante, Córdoba, Granada, Jaén, Málaga și Murcia. Francezii se aflau la Girona, Tarragona și Valencia; iar italianul din A Coruña, Las Palmas și Santa Cruz de Tenerife. Cel mai mare volum de case ale străinilor din Salamanca și Barcelona a corespuns cetățenilor chinezi; în Insulele Baleare, către germani; în Zamora, portughezii; iar în Ourense, venezuelenii. În toate celelalte provincii, achizițiile erau dominate de cetățeni de origine română sau marocană.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel