Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Românii s-au înghesuit să cumpere măști FFP2, deși acestea nu sunt obligatorii prin lege, ci doar recomandate
WhatsApp
Vânzarea măștilor respiratorii tip FFP2 s-a dublat în ultimele 72 de ore, deși acestea nu au devenit obligatorii prin lege, așa cum s-a zvonit inițial. Acestea sunt recomandate, însă nu obligatorii.  

În doar 72 de ore, vânzarea măștilor FFP2 s-a dublat, spune Vasile Ene, directorul general al unei companii românești care produce măști cu avizul tehnic emis de Centrul de Cercetări Științifice Medico-Militare.

Compania producătoare de măști din Mizil, județul Prahova, a înregistrat un număr record de cereri de măști de protecție în ultimele zile.

„Comenzile pentru măștile respiratorii tip FFP 2 s-au dublat în ultimele 72 de ore", a declarat Vasile Ene, directorul general al SC Filtre Aer Curat SRL, care deține brandul Eversted.

În contextul epidemiei de COVID-19, compania din Mizil a demarat producția măștilor chirurgicale tip IIR, tip II, tip II pentru copii și a măștilor respiratorii FFP2 și FFP3, măștile având avizul tehnic emis de Centrul de Cercetări Științifice Medico-Militare ce conține și raportul de test emis de MApN cu demonstrarea eficienței.

De altfel, Eversted este primul producător român avizat de MApN pentru măști de protecție FFP2 și FFP3, fiind singura firmă din România care a trecut testele Laboratorului Ministerului Apărării pentru masca FFP3, aceasta având o eficiență de 99% la particula de 0.3 microni.

Cele mai eficiente sunt măștile respiratorii de tip FFP2 și măștile FFP3

 

„Măștile chirurgicale au o permeabilitate mare și facilitează utilizatorului o respirație ușoară, însă când vine vorba de o protecție sigură împotriva COVID-19, cele mai eficiente sunt măștile respiratorii de tip FFP2 și măștile FFP3. Măștile respiratorii sunt măști de protecție folosite înainte de pandemie în industrie și au o mare eficiență de filtrare la particula de 0,3 microni, deci la particula de COVID-19", a explicat Vasile Ene.

Așadar, măștile respiratorii au fost împrumutate din industrie și aduse în lupta împotriva coronavirusului. Măștile respiratorii sunt echipamente individuale de protecție. Ele urmează regulamentul Parlamentului European cu privire la respectarea cerințelor esențiale de sănătate și siguranță pentru echipamentul individual de protecție.

„Autorizarea de a produce o mască FFP este dată de organisme notificate. Adică o mască conformă trebuie să aibă pe ea marcajul CE urmat de un număr din 4 cifre, acest număr fiind al organismului notificat. Măștile pe care Eversted le produce au marcaj CE urmat de nr 0161 care este organismul AITEX Spania, pentru protecția COVID-19, AITEX fiind unul din cele 4 laboratoare recomandate de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Protecția Muncii "Alexandru Darabonț"”, a mai precizat directorul general al companiei din Mizil.

Masca de protecție chirurgicală sau FPP2 va deveni obligatorie în toate spațiile frecventate de oameni, din momentul în care incidența trece de 1 la mie. Asta înseamnă că trebuie purtată pe stradă, în stații și în toate locurile în care cineva nu e singur.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel