Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Românii din Spania își găsesc tot mai greu un loc de muncă: Aproape 100 de mii de români sunt azi în șomaj
WhatsApp
Românii din Spania își găsesc tot mai greu un loc de muncă, din cauza restricțiilor din Spania. Țara a depășit 4 milioane de șomeri, la care se adaugă aproape un milion de persoane aflate în șomaj tehnic. Aproape 100.000 de români sunt astăzi în șomaj.
spania_muncitori_fructe

Anca a lucrat până anul trecut într-o rezidență de bătrâni. De curând i s-a încheiat șomajul și s-a înscris la cursuri de asistentă medicală pentru a-și găsi mai ușor de lucru.

Datele oficiale transmise de atașatul de muncă din cadrul Ambasadei României pentru Știrile TVR arată că aproape 100 de mii de români sunt în șomaj, cei mai mulți în Madrid, Comunitatea Valenciană și Andalucia, regiunile cele mai afectate de restricții, potrivit Știrile TVR.

În primele două luni ale anului, practic toată activitatea neesențială a fost oprită - s-au închis baruri, restaurante, magazine, hoteluri, centre sportive sau săli de spectacole, iar angajații au fost trimiși acasă.

Românii din Spania își găsesc tot mai greu un loc de muncă

 

9 din 10 locuri de muncă pierdute în ultimul an sunt din industria ospitalității și a divertismentului.

„În acest moment, doar jumătate dintre cei aproape 100 de mii de români rămași fără loc de muncă primesc șomaj. Cei care doresc să se întoarcă acasă pentru a-și căuta de lucru pot solicita transferul ajutorului în România pentru o perioada de până la 6 luni", a relatat Oana Dobrescu, corespondent TVR.

În luna ianuarie, mai puțin de 300 de mii de turiști au vizitat Spania.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel