Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Românii din 36 de localități, chemați duminică la vot. Își vor alege primarii sau consilierii locali
WhatsApp
Românii din 36 de localități sunt chemați duminică la vot pentru a-și alege primarii sau consilierii locali. Printre orașele unde au loc alegeri locale parțiale se află și Bragadiru din Ilfov, Filiași din Dolj, precum și zeci de comune, inclusiv Deveselu din Olt.
sectie_de_votare

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a pus la dispoziţia alegătorilor un clip video despre exercitarea dreptului de vot la alegerile locale parţiale din data de 27 iunie. În material se arată, între altele, că trebuie purtată masca de protecţie în secţiile de vot şi se va putea vota şi cu un act de identitate românesc care a expirat în perioada 1 martie 2020 - 27 iunie 2021.

Pentru exercitarea dreptului de vot în siguranţă trebuie purtată masca de protecţie în secţia de votare şi în localul de vot şi dezinfectate mâinile la intrare. Alegătorii îşi pot exercita dreptul de vot în localitatea de domiciliu sau de reşedinţă, după caz, numai pe baza unui act de identitate românesc valabil. Se poate vota şi cu un act de identitate românesc care a expirat în perioada 1 martie 2020 - 27 iunie 2021. Cetăţenii UE înscrişi în lista electorală complementară pot vota pe baza oricărui document valabil care le atestă identitatea, se precizează în clipul de informare.

În faţa operatorului de calculator, alegătorul își îndepărtează masca de protecţie pentru identificare, semnează  lista electorală, apoi preia, de la membrii secţiei de votare, buletinul de vot şi ştampila. După exercitarea dreptului de vot, restituie ştampila. Preşedintele AEP, Constantin-Florin Mituleţu-Buică, transmite un apel către alegători să se informeze corect cu privire la exercitarea dreptului de vot la aceste alegeri.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel