Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Românii care se întorc în Italia trebuie să completeze o DECLARAȚIE. Descarcă formularul de aici
WhatsApp
Românii care se întorc în această perioadă în Italia trebuie să completeze o declarație pe proprie răspundere. 

Ambasada României în Italia publică o serie de informații utile pentru românii care vor să mearga în Peninsulă. Printre acestea se numără și motivele pentru care o persoană poate călători spre și din Italia. Totodată, pentru a intra în Italia, este necesară completarea unei declarații pe proprie răspundere privind motivele călătoriei.

Descarcă de aici declarația pe proprie răspundere pentru deplasări în Italia

Descarcă de aici DECLARAȚIA PE PROPRIA RĂSPUNDERE DE JUSTIFICARE A DEPLASĂRII IN CAZUL SOSIRII IN ITALIA DIN STRĂINĂTATE

"Vă reamintim o serie de informații utile pentru cetățenii români care sosesc în Italia și pentru cei care se întorc în România:

- Până la 2 iunie, deplasările către și din Italia sunt permise doar pentru necesități dovedite de muncă, de urgență absolută sau din motive de sănătate.
- Este permisă în orice caz întoarcerea la propriul domiciliu, locuință sau reședință.
- Pentru a veni în Italia, este necesară completarea unei declarații pe proprie răspundere privind motivele călătoriei.
- Persoanele care intră sau se întorc în Italia din străinătate trebuie să petreacă o perioadă de 14 zile sub supraveghere sanitară și în autoizolare la domiciliu. Cu toate acestea, excepțiile la aceste reguli au fost deja extinse de la data de 18 mai.
- În cazul în care locuiți în România (sau în altă țară din afara Italiei) şi trebuie să vă deplasați către aeroport în vederea repatrierii, acest lucru este permis chiar dacă aeroportul se află într-o altă regiune.

Vă recomandăm să consultați pagina de mai jos, pentru detalii privind condițiile de intrare sau de tranzit în Italia, inclusiv excepțiile la regulile de mai sus. 

Sunt disponibile, de asemenea, modelele în format bilingv ale declarațiilor pe propria răspundere, atât pentru deplasări pe teritoriul național, necesare pentru a ajunge la frontieră, cât și pentru motivele sosirii în Italia", potrivit unui mesaj al Ambasadei României în Italia. 


[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel