Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Românii au „exportat“ în ITALIA ambulanța NEAGRĂ ce FURĂ COPII: Cum s-a răspândit mitul care a ȘOCAT europenii
WhatsApp
Mitul ambulanței negre care fură copii și care circulă de ani buni în România, a ajuns și în Diaspora! Românii au început să dea semnale cum că ambulanța neagră a ajuns și în Italia.
Ambulanță

Mitul „ambulanței negre“ car fură copii ca să le recolteze organele este o fabulație care de zeci de ani apare periodic prin toată România, acum fenomenul fiind chiar amplificat de rețelele de socializare. După cazul teribil de la Caracal, când două fete ar fi fost răpite în plină zi de pe stradă și despre care nu se mai știe nimic, isteria a atins cote alarmante.

 Acum, teribilul automobil care provoacă panică în rândul părinților a ajuns în Italia însă are șanse să ajungă și în alte țări din Europa. Existența ambulanței nu a fost niciodată confirmată nici de poliție și nici de familiile posibilelor victime. 

În ultima perioadă, românii din Diaspora au transmis mesaje disparet către rudele lor din țară susținând că „ambulanța neagră” vine să le fure copiii chiar și în Peninsulă. „M-a sunat soră-mea din Italia acum, zicând îngrijorată că aseară a trecut o mașină cu geamuri fumurii vrând să răpească două fetițe de 10 ani. Nu au reușit, din fericire. Ținieți-vă copiii strâns aproape!!! Pedofilia și traficul de organe vor fi legalizate rând pe rând în toate statele membre  U.E. prin urmare sunteți singuri în a vă proteja copiii. Nu vă mai ajută nimeni”, a scris o femeie pe contul ei de socializare, relatează stirilekanald.ro

 (w670)

În urmă cu un an, o scriitoare a fost aproape să fie linșată în zona „Gara de Nord” acolo unde ajunsese cu „Ambulanța pentru literatură”, o inițiativă prin care aceasta încerca să convingă românii să citească mai mult.

Primele zvonuri despre răpirea copiilor pentru organe au apărut în anii 60 în America de Sud. O variantă a poveștii a circulat și înainte de 1989 în România, cu sectanții care le fură oamenilor sângele. Acum câțiva ani s-a produs un adevărat atac de panică în Bacău, în rândul elevilor de liceu, când s-a răspândit zvonul că o ambulanță neagră răpește elevii și le fură rinichii. Cei care le-ar fi omorât, le-ar fi recoltat apoi organele iar cadavrele le-ar fi pus în niște saci în care au băgat și bani împreună cu un bilet, iar vestea s-a împrăștiat rapid, adevărul fiind deformat sistematic: Din două victime au ajuns să fie chiar patru, și sacii cu cadavrele ar fi fost găsite ba pe un camp, ba lângă un râu, ba chiar în oraș pe sub niște poduri.

În toată isteria cu „ambulanța neagră ce răpește copii și le fură organele“ există totuși un sâmbure de adevăr, pentru că au existat și cazuri reale în Kosovo, ori India și Africa cu mulți ani în urmă. Oamenii răpiți în aceste cazuri nu erau luați din stradă de mașini, dar într-adevăr li se prelevau organele ulterior vândute pe piața neagră.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri principale Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel