Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
România va trimite echipament medical Indiei
WhatsApp
Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat marţi seara, printr-o hotărâre, acordarea de asistenţă internaţională, cu titlu gratuit, pentru India.
România va trimite echipament medical Indiei

Se vor transfera gratuit către India 80 de bucăţi de concentratoare de oxigen de 5 şi 10 litri, 75 de bucăţi de butelii de oxigen de 40 de litri şi două dispozitive de oxigenoterapie cu debit ridicat.

Transportul cantităţilor de produse se asigură de către Ministerul Apărării Naţionale cu o aeronavă din dotare, pe ruta România - India, sub egida Mecanismului European de Protecţie Civilă şi cu recuperarea a 75% din costul acestuia. 

 

Hotărârea CNSU

 

„Se aprobă acordarea de asistență internațională, cu titlu gratuit, pentru Republica India, constând în cantitățile de produse prevăzute în anexa la prezenta hotărâre.  (2) Transportul cantităților de produse prevăzute la  alin.  (1), precum și a produselor acordate ca ajutor umanitar de către Regatul Belgiei se asigură de către Ministerul Apărării Naționale cu o aeronavă din dotare,peruta România-India, sub egida Mecanismului European de Protecție Civilă și cu recuperarea a 75% din costul acestuia.

Art.2 (1) Se  completează  listațărilor/zonelor/teritoriilor  de  risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea aprobată prin Hotărârea nr. 23 din 22.04.2021 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, prin introducerea Republicii India. (2) Persoanelor  care  sosesc  din  Republica  India  nu  le  sunt  aplicabile prevederile art. 4 din Hotărârea nr. 9 din 11.02.2021 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, cu excepția celor prevăzute la alin. 2, lit. c),referitoarela persoanele vaccinate și pentru care au trecut cel puțin 10 zile de la administrarea celei de-adoua doze.Art.3 -Prezenta  hotărâre  se  comunică tuturor  componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, pentru punere în aplicare prin ordine și acte administrative ale conducătorilor acestora”, se arată în documentul semnat de premierul Florin Cîțu. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel