Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
România, sub amenințarea ciclonului: Zeci de apeluri la 112 și numeroase străzi inundate la Galați
WhatsApp
Aproximativ 50 de apeluri la 112 au fost făcute vineri în urma precipitațiilor abundente din orașul Galați. 15 străzi și 27 de gospodării au fost inundate, iar echipele de intervenție au folosit mai multe motopompe.

Reprezentanții Prefecturii Galați au anunțat că din cauza ploilor abundente, vineri, între orele 8.30 – 12.30, au fost primite aproximativ 50 de apeluri prin Sistemul Unic 112, care sesizau producerea unor situații de urgență în diferite zone ale orașului.

„În perioada menționată, la nivelul municipiului Galați au fost ploi însemnificate cantitativ, respectiv 34,5 l/mp, fiind inundate 15 străzi și 27 de gospodării (curți, grădini și subsoluri)”, a anunțat Prefectura Galați.

Echipajele din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență au acționat pentru evacuarea apei cu cinci autospeciale, trei motopompe transportabile și o motopompă de mare capacitate.

În sprijinul pompierilor au venit și echipele de la societatea Apă Canal, care au pornit cele trei pompe de la Stația 11 Iunie, care deservește municipiul Galați, cu o capacitate totală de evacuare de aproximativ 15.000 mc/oră.

De asemenea, prefectul județului Galați, Gabriel Aurelian Panaitescu, a convocat Grupul de Suport Tehnic la Inundații din cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

În urma ședinței, s-a stabilit activarea Centrului Județean pentru Coordonarea și Conducerea Intervenției pentru perioada supusă avertizărilor meteorologice și hidrologice și pornirea în caz de necesitate, a stațiilor de desecare ale ANIF Galați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel