Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
România și Franța cer întregii comunități internaţionale să sancţioneze "ferm", "imediat" şi "coordonat" acţiunile Rusiei
WhatsApp
Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a avut, joi, o convorbire telefonică cu omologul francez, Jean-Yves Le Drian, cu privire la situaţia de securitate regională agravată, în contextul agresiunii armate militare "ilegale" şi "nejustificate" a Federaţiei Ruse asupra Ucrainei, a informat MAE, printr-un comunicat de presă transmis AGERPRES.
România și Franța cer întregii comunități internaţionale să sancţioneze "ferm", "imediat" şi "coordonat" acţiunile Rusiei

Potrivit MAE, şefii diplomaţiilor română şi franceză "au condamnat în termenii cei mai fermi acţiunile Rusiei, reprezentând o nouă încălcare flagrantă a principiilor de drept internaţional, în mod special a suveranităţii şi integrităţii teritoriale ale Ucrainei, în continuarea acţiunii reprobabile de recunoaştere ilegală de către Federaţia Rusă a 'independenţei' auto-proclamatelor republici separatiste din Doneţk şi Luhansk, părţi componente ale Ucrainei".

Ministrul Aurescu a reiterat, şi cu această ocazie, sprijinul ferm faţă de suveranitatea şi integritatea teritorială ale Ucrainei, în cadrul frontierelor sale recunoscute internaţional, subliniind necesitatea de a continua demersurile de sprijinire a Kievului, precum şi a partenerilor din regiune, mai ales Republica Moldova, state a căror rezilienţă trebuie consolidată pe mai departe, inclusiv în contextul efectelor negative ale prezentei crize.

 

Bogdan Aurescu cere ca întreaga comunitate internaţională să sancţioneze Rusia



Totodată, Bogdan Aurescu a reiterat omologului francez necesitatea ca întreaga comunitate internaţională să sancţioneze "ferm", "imediat" şi "coordonat" acţiunile Rusiei, ca răspuns la acţiunile de încălcare "flagrantă" a dreptului internaţional şi escaladare fără precedent a tensiunilor în regiune.

În ceea ce priveşte situaţia de securitate din regiunea Mării Negre, cei doi miniştri au reiterat importanţa întăririi în continuare a posturii de apărare şi descurajare a NATO în regiune. Ei au discutat despre necesitatea consolidării, de o manieră coerentă şi unitară, a posturii aliate de descurajare şi apărare pe Flancul estic, inclusiv în sudul său, la Marea Neagră.

Jean-Yves Le Drian a reiterat sprijinul puternic al Parisului pentru crearea Grupului de luptă NATO în România, în cadrul căruia Franţa va avea rolul de naţiune-gazdă.

 

România, apreciată pentru poziţionarea fermă faţă de evoluţiile actuale din vecinătatea sa



Oficialii român şi francez au subliniat necesitatea de a accelera procesul de creare a acestui Grup de luptă, ca măsură de a consolida suplimentar postura de descurajare şi apărare a NATO în regiune.

Ministrul Le Drian a apreciat poziţionarea fermă a României faţă de evoluţiile actuale din vecinătatea sa, importanţa pe care România o are pentru securitatea din regiunea Mării Negre şi din întreg spaţiul euroatlantic şi a reafirmat susţinerea puternică faţă de principiul apărării colective, se arată în comunicatul MAE.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel